blog | werkgroep caraïbische letteren

Boekenprijsvraag over culturele diversiteit

Culturele diversiteit is de trots van Suriname. Ook in onze kinderboeken is de culturele diversiteit te zien. Vanaf dit jaar mogen ook uitgevers uit Suriname meedoen met de Jenny-Smelik IBBY prijsvraag. Deze prijsvraag wil boeken onder de aandacht brengen waarin culturele diversiteit een vanzelfsprekende rol speelt en het beeld van verschillende culturen opbouwend is.

Indra Hu

De Jenny Smelik-IBBY Prijs is de voortzetting van de Jenny Smelik-Kiggenprijs en wordt toegekend aan schrijvers en illustratoren van kinder- en jeugdboeken.

De prijs heeft tot doel boeken onder de aandacht te brengen waarin culturele diversiteit een vanzelfsprekende rol speelt en waarin het beeld van de verschillende culturen opbouwend in plaats van problematiserend is. Door deze boeken onder de aandacht te brengen wil IBBY-Nederland culturele diversiteit in jeugdliteratuur aanmoedigen en op deze manier een inclusief boekenaanbod bevorderen waarin elk kind zich kan herkennen.

Deadline voor inzendingen is 31 maart. Voor meer info over de prijsvraag kan je mailen naar Marloes Robijn op ibby.secretariaat@gmail.com. Meer info over de prijs vind je ook op: https://www.ibby-nederland.nl/jenny-smelik-ibby-prijs
Of in Suriname bij Ismene Krishnadath, tel 520513 /8784120

[Bericht van Schrijversgroep ’77]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter