blog | werkgroep caraïbische letteren

Boek & Spelen: Karin Amatmoekrim & Dewi Kasmo

Schrijvers en acteurs – allebei zijn het grootmeesters van de taal, tovenaars met verbeelding en werkelijkheid. Allebei voeren ze ons een fictieve wereld binnen. Hoe zet de een de zinnen op papier, hoe draagt de ander ze voor? Is de worsteling van het schrijven te vergelijken met die van het toneelspel? Is er sprake van kruisbestuiving en zo ja, hoe gaat dat in zijn werk? Literatuurcritica Margot Dijkgraaf gaat met hen in gesprek over hun vak, hun inspiratiebron en de motor van hun creativiteit.

Karin Amatmoekrim en haar vader.

 

In deze tweede aflevering spreekt Karin Amatmoekrin over haar nieuwste boek Tenzij de vader (Prometheus, 2016) en gaat ze in gesprek met actrice Dewi Kasmo.

 

Dewi Kasmo

Dewi Kasmo

Dewi Kasmo is net afgestudeerd aan de Acteerschool Rotterdam en heeft dit jaar stichting LUSU opgericht waarmee ze verschillende kunstprojecten maakt. Meer info hier en hier. Dewi Kasmo speelt een aantal fragmenten uit Tenzij de vader, studenten van het conservatorium wagen zich aan Amatmoekrims favoriete muziek en saxofoniste Sanne Landvreugd doet ‘In a sentimental mood’, wat Amatmoekrim beschouwt als “zo’n beetje de soundtrack van m’n leven”.

 

 

Sanne Landvreugd. Foto © Michiel van Kempen

 

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel.
Maandag 24 oktober, 20.00 – 21.30 uur, Centrale OBA, OBA Theater
Toegang gratis voor lezers van Caraïbisch Uitzicht!!

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter