blog | werkgroep caraïbische letteren

Black Magic Woman Festival 2011 van start

Vanavond (donderdag 10 november) vindt in het Bijlmer Parktheater de swingende opening plaats van het Black Magic Woman Festival – helemaal uitverkocht. Presentatie: Jasmine Sendar.

‘Sharing Identities’. Ailsa Anastatia en Avantia Damberg maakten geïnspireerd op het thema van het festival een animatiefilm (i.o.v. CBK Zuidoost). Met deze film opent BMW het festival. De kunstenaars lieten zich inspireren door het festivalthema De officiële opening wordt gedaan door VN Vrouwenvertegenwoordiger Kirsten van den Hul. Van den Hul heeft in oktober een toespraak gehouden aan de Verenigde Naties. De Black Magic Woman Award wordt uitgereikt aan cultureel ondernemer Marjorie de Cunha uit Amsterdam Zuidoost.

BMW sluit af met een wervelend concert van het fameuze ZO Gospel Choir met Berget Lewis als solist. Het ZO! Gospel Choir veroverde niet alleen de harten van de kijkers naar het EO programma korenslag maar ook de professionele jury beloonde het optreden met de eerste plaats. Dit multi-etnische koor staat onder leiding van de professional “Dutch Queen of Gospel” Berget Lewis en wordt live begeleid door The DL Project

Er volgen drie bruisende dagen van dans, theater, muziek en debatten. Er zijn nog kaarten voor andere bijzondere voorstellingen van het festival.

Zoals de spannende theater thriller The Dreads (vrijdag 11 november), geschreven door Glynis Terborg die furore maakte op het Hollandse Nieuwe festival.

Er is ook dans, zoals de voorstellling COPE (zaterdag 12 november) van Monique Duurtvoort Dance.

Naast theater en dans biedt het theater meerdere filmvoorstellingen en twee heftige debatten over seks en stereotypes.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter