blog | werkgroep caraïbische letteren

Black Achievement Awards Gala

De derde editie van de Black Achievement Month is in volle gang. De hele maand oktober viert en deelt het NiNsee de kracht en rijkdom van mensen die deel uitmaken van de Afrikaanse diaspora, zodat hun bijdrage aan de Nederlandse samenleving zichtbaar wordt. Het NiNsee eert tijdens de Black Achievement Month onbekende en bekende ‘black achievers’ tijdens het Black Achievement Awards Gala. Deze awards worden uitgereikt aan personen die in hun professie excelleren en die zich binnen hun vakgebied inzetten voor de zwarte gemeenschap. Hierbij wordt niet alleen gedacht aan rolmodellen die iedereen kent, maar ook aan hen die op de achtergrond baanbrekend werk vervullen.

 

De jury, onder voorzitterschap van drs. Ernestine Comvalius, heeft een lijst samengesteld van genomineerden in vijf categorieën. In elke categorie zijn drie kandidaten genomineerd waarvan er een de prijs in ontvangst zal mogen nemen. Het Black Achievement Awards Gala vindt plaats op maandag 29 oktober om 20.00 uur in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

Naast de uitreiking van de awards zijn er meerdere muzikale optredens van topartiesten als Edsilia Rombley, Sabrina Starke, Rico Greene en Shishani Vranx, begeleid door de Hayp Band onder leiding van Alvin Lewis. Tevens presenteert theatergezelschap Sir Duke een korte sketch en is er een Q&A met de Britse regisseur Steve McQueen – winnaar van een Oscar voor zijn film Twelve Years a Slave. De presentatie van de avond is in handen van onze ambassadeur Akwasi.

Kaarten voor de Black Achievement Awards bedragen 15 euro per persoon en zijn verkrijgbaar via deze link

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter