blog | werkgroep caraïbische letteren

Birney in Matchboox

De serie Matchboox heeft een verhaal van Alfred Birney aan haar collectie toegevoegd, De taart en de kat. De website van Matchboox meldt over de plot nogal summier: “Is de droom van een vrouw een waanvoorstelling of toch niet?”

Een Matchboox is een klein, handgemaakt boekje in een lucifersdoosje. Ze worden gemaakt vanuit een match van schrijvers en illustrators / beeldend kunstenaars. In de serie Matchboox zijn ook verhalen uitgebracht van bijvoorbeeld Ramsey Nasr en Abelkader Benali, maar ook van minder bekende schrijvers als Ronald Giphart en Arnon Grunberg.

Alfred Birney vond zijn match in Joyce Bloem, die tien jaar geleden al mooie stukken schreef en illustreerde voor Birneys geruchtmakend E-zine Yournael van Cyberney & Co.

Alfred Alexander Birney (1951) is een Nederlands schrijver, essayist en columnist. Hij debuteerde in 1987 met de roman Tamara’s lunapark. In 1991 kreeg hij voor zijn oeuvre (1987-1991) de literaire G.W.J. Paagman-prijs uitgereikt. Van 2002 tot 2005 was Alfred Birney verbonden als columnist bij de Haagsche Courant, zijn onaflatende verdediging van de multiculturele samenleving werd hem niet altijd in dank afgenomen. Zijn laatste boeken zijn Rivier de Lossie en Rivier de IJssel.

Prijs voor een Matchboox is € 4,95. Levertijd is een week. Alle informatie over het boekje met het kortste verhaal dat Alfred Birney ooit schreef is op deze webpagina van Matchboox te vinden.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter