blog | werkgroep caraïbische letteren

Binnenkort dramamusical David naga Bathseba op de planken

Het is eindelijk zo ver! De langverwachte musicaldrama‘David nanga Bathseba onder de artistieke leiding van regisseur en acteur Ivan Tai-Apin (foto), gaat op 27 mei 2015 in première in Suriname.

De organisatie Moravian Productions is een productieteam binnen de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS), die diverse Christelijke evenementen organiseert.

Ivan Tai-Apin

Ivan Tai-Apin

 

De opbrengsten van deze evenementen zijn bestemd voor de renovatie van kerk- en andere historische gebouwen behorende aan de EBGS, die op dit moment dringend aan renovatie toe zijn.

Het huidig project van Moravian Productions is een musical genaamd David nanga Bathseba. Met deze musical stelt de organisatie jongeren en ouderen in de gelegenheid stellen hun acteer-, zang-, en danstalenten te ontwikkelen.

Moravian Productions is een professionele non-profit-organisatie waarbij het waarborgen van kwaliteit centraal staat.

Het stuk wordt geregisseerd door regisseur/acteur Ivan Tai-Apin. Hij heeft internationale ervaring en is zeker geen onbekende binnen de Surinaamse Entertainment-industrie als we denken aan Carifesta, Got talent en Stars on Ice.

Naast de jongeren en ouderen die de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen en te tonen middels dit stuk, zijn er ook enkele topacteurs binnen de Surinaamse drama wereld benaderd, onder wie Borger Breeveld.

 

Tai Apin David nanga Bethseba

De musical David nanga Bathseba

De kern van de musical is gehaald uit het Bijbelgedeelte 2 Samuel 11 en 12:1-25 en gaat over David die zich Bathseba, de vrouw van een andere man, neemt. Als zij zwanger blijkt te zijn probeert hij eerst het vaderschap in de schoenen van haar man, Uria, te schuiven door hem tweemaal aan te moedigen om naar huis te gaan. Als Uria echter solidair met zijn leger weigert, maakt David misbruik van de oorlog om hem te doen sneuvelen. Schijnbaar is het probleem nu opgelost: hij kan Bathseba huwen. Maar God oordeelt anders.

Moraal van het verhaal

De inhoud van het stuk is een sociaal maatschappelijk onderwerp waarbij de thema’s overspel, moord en vergiffenis als een rode draad lopen door het verhaal. De uiteindelijke boodschap is dat de Heere God vergiffenis schenkt aan degenen die oprecht berouw tonen, en dat Hij dat ook van ons vraagt.

Moravian Productions wil met dit stuk de samenleving ‘eye openers’ aanbieden hoe ernstig de gevolgen van bovengenoemde onderwerpen kunnen zijn.
Het is niet de eerste keer dat deze musical wordt opgevoerd. Het basisscript, geschreven door ds. Edgar Loswijk, werd meer dan 20 jaar terug reeds opgevoerd.

 

starz on ice

Starz on Ice in Suriname: Ivan Tai-Apin en Zabdai Zamuel

 

Muziek

De muziek voor dit stuk is opnieuw gecomponeerd door: Thecla Clarke, Ivan Ritfeld en Lloyd Vrede.

De voorstellingen
Er zullen 5 opvoeringen zijn.

De opvoeringen vinden plaats op 27, 28 en 29 mei en op 1 en 2 juni aanstaande in de Grote Stadskerk aan de Steenbakkerijstraat.

 

[van GFC Nieuws, 23 april 2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter