blog | werkgroep caraïbische letteren

Bijmer Parktheater officieel van start

In het weekend van 9, 10 en 11 oktober gaat het Bijlmer Parktheater officieel van start. Naast de officiële openingsceremonie op vrijdagavond, zullen er dat weekend dans-, muziek-, en familievoorstellingen zijn plus de ‘Highlights’ van de leerlingen van Circus Elleboog, Jeugdtheaterschool Zuidoost, Krater Theater en de 5 o’clock class. Tijdens de bouwwerkzaamheden van het Bijlmer Parktheater zijn er door de ploeg van de archeoloog Drs. M. van den Bodem een aantal interessante vondsten gedaan. De onderzoeker is zelf heel verbaasd dat er in de Bijlmer dergelijke oude Romeinse stukken teruggevonden zijn. In de vitrine in de foyer van het Bijlmer Parktheater zullen enkele vondsten ten toongesteld worden. De grootste (en meest unieke) vondst zal tijdens de officiële opening op 9 oktober aan de genodigden en het publiek getoond worden.

vr 9 oktober
Officiële openingsceremonie
Buitenprogramma openbaar, binnenprogramma alleen voor genodigden
Tijd: vanaf 20.00 uur
Samen met Jetty Mathurin, Mike Libanon, het gospelkoor Breathing Bijlmer en vele anderen wordt het Bijlmer Parktheater officieel in gebruik genomen. Wie de opening gaat verrichten is nog niet bekend.

za 10 oktober

Uw host is: Jeffrey Spalburg.

Highlights
Partners Bijlmer Parktheater
Tijd: 19:00 uur Prijs: € 4,00
In ‘Highlights’ komen de hoogtepunten uit alle presentaties en voorstellingen van de partners van het Bijlmer Parktheater aan bod.

Ziel
Danstheater AYA
Dans Tijd: 20:00 uur Prijs: € 4,00
In ‘Ziel’ gaan zeven jonge dansers met u het Bijlmer Parktheater verkennen.

Showering in the dark
Multiple Moves i.s.m. Muiderpoorttheater
Jongeren | Dans Tijd: 21:30 uur Prijs: € 2,00
‘Showering in the Dark’ is een spel rond identiteit, cultuur en de verwachtingen van alle aanwezigen. De choreografie is in handen van Jasper Dzuki Jelen.

zo 11 oktober
Bijlmer Tori’s
Wijnand Stomp
Masterclass voor iedereen | Tijd: 11:00 uur en 13:00 uur Prijs: € 4,00
In zijn masterclass licht Wijnand een tipje van de sluier op en geeft een exclusief kijkje in de Stomp Tori keuken. Hij leert vertellers een verhaal tot leven te wekken.

Ladybird speelt met Moed!
Breathing Bijlmer & Jörgen Raymann (middag) & Jetty Mathurin (avond)
muziek Tijd: 15.00 & 20.00 uur Prijs: € 10,-
Vanaf de rug van lieveheersbeestjes gaan we op een muzikale reis op zoek naar liefde, de blues, overwinning en geluk. Breathing’s top vrouwelijke solisten uit alle origines die Amsterdam rijk is betoveren ons met hun rode ziel met zwarte stippen. Onderdeel van het programma op 11 oktober zijn de uitvoeringen van de winnaars van de compositie wedstrijd voor kinderen tussen vijf en tien jaar. Concept, samenstelling en arrangementen: Orville Breeveld, regie: Raquel Abrahams, arrangementen: Orville Breeveld, Lorenzo Mignacca & Combattimento Consort. Spelers: Michelle David, Anne Dockter, lieveheersbeestjes, Zanillya, Amy Fasola, Bijlmer Gitaartrio, Joancy en Teema.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter