blog | werkgroep caraïbische letteren

Bijlmer Boekt!: Van Heemstra, Sitalsing, Wielkens, Marly, Ahaddaf, Biswane

Op 7 februari is er weer een nieuwe Bijlmer Boekt!, dit keer met Marjolijn van Heemstra, Karin Sitalsing, Joy Wielkens, Marly, Omar Ahaddaf en Andro Biswane.

 

Eigenlijk heeft Marjolijn van Heemstra twee verschillende carrières, met een eigen, dwingend ritme, maar ze wil ze allebei. Ze schrijft wekelijks columns voor Trouw en schreef de poëziebundels ‘Als Mozes had doorgevraagd’ en ‘Meer hoef dan voet’. Ze is als theatermaker verbonden aan het Frascati Theater in Amsterdam en werkt als freelancer. Ze is geëngageerd, links en ze heeft een heilig geloof in de kracht van experimenteel theater.

 

Karin Sitalsing

Karin Sitalsing is journalist en schrijft, woont en leeft in Noord Nederland. Als correspondent voor Trouw in Groningen, Friesland en Drenthe hoort ze andere verhalen en bestudeert ze andere perspectieven. Ze schreef een boek over de Boeroes, de onbekende witte Surinamers, net als haar moeder. Deze nazaten van meestal Gelderse kolonisten vertrokken in 1845 slecht voorbereid naar Suriname waar de tyfus toesloeg en de ellende niet te overzien was.

 

Joy Wielkens

Actrice, zangeres en theatermaakster Joy Wielkens volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en de Kleinkunstacademie. Ze schitterde in haar afstudeervoorstelling Carmen en heeft sindsdien in de meest uiteenlopende (muziek)theaterproducties, films en series gespeeld (The Buddy Holly story, Spoorloos, SNEEUW, Negra etc.). Het is haar grote droom om zich als zangeres te profileren en die droom komt uit in Crazy Blues, haar eerste samenwerking met het IDT.

 

Marly

Dichteres, spoken word artist en zangeres Marly. Door haar deelname aan het open podium van het Black Magic Woman festival in het Bijlmer Parktheater de BMW Fringe award in ontvangst nemen (een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent). Zij heeft meegedaan aan de DGAI Dutch Gospel Art Institution in het koor met Ellen Alvares. Marly is van Kenyaanse afkomst en schrijft gedichten die dicht bij haar hart liggen want dat klopt. Mensen zijn haar grootste inspiratiebron en het leven is haar leraar.

 

Omar Agaddaf was actief bezig in Marokko met diverse theaterprojecten voordat hij in 1999 illegaal naar Nederland reisde. Hij kreeg hier les aan de Amsterdamse Theater Academie en trok met Hakim Traïdia door Nederland. In 2006 won hij de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij was een graag gezien speler bij De LULverhalen, de tegenhanger van De Vagina Monologen en hij is regelmatig Master of Ceremony bij de voorstellingen van Marocomedy. Hij toert nu met een solo programma Grenzeloos, een persoonlijke voorstelling waar vertelkunst, stand-up, muziek en theater samenkomen.

 

Andro Biswane. Foto Johan Janssen

Andro Biswane kwam als 10-jarige jongen van Suriname naar Nederland. Al snel speelde hij klassieke gitaar en trad hij op met schoolbandjes. Na zijn studie klassieke gitaar op het Rotterdams conservatorium besloot hij daar ook jazz te gaan studeren omdat hij nieuwsgierig was gemaakt door gitaristen als Santana, Wes Montgomery en Django Reinhardt. Hij heeft gewerkt met o.a. Fra Fra Sound, Denise Jannah, Ryan Shaw, ‘five great guitars’ van Jan Kuiper, Habib Koite en Wu Wei. Een veelzijdige musicus die moeiteloos manoeuvreert tussen arrangeer- en compositie opdrachten, live optredens, studioproducties en docentschap.

Een initiatief van SLAA, Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

Speelduur: 120 minuten (zonder pauze).

Presentatie: Christine Otten

Datum: dinsdag 7 februari 2017
Aanvang 20.00 uur
Ticket 13,50 euro
Locatie: Bijlmerparktheater, Anton de Komplein, Amsterdam-Zuidoost

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter