blog | werkgroep caraïbische letteren

Bijlmer Boekt! over verzet

Bijlmer Boekt i.s.m. Black Achievement Month en Read My World Festival presenteren een programma rond het thema ‘verzet’.

Line-up:

-Cema Kaygusuz (schrijver vanuit Read My World Festival over het thema ‘Verzet’)

-Sylvia Vollenhoven (Zuid-Afrikaanse toneelschrijver, journalist en filmmaker)

-Koleka Putuma (dichter)

-Harriet Duurvoort (journalist, columnist Volkskrant)

-Pablo Nahar (muziek)

-Manouschka Zeegelaar Breeveld en Susan Visser (preview van muziektheater-voorstelling Celia! van Urban Myth)

Datum: woensdag 10 oktober, aanvang 20.00 uur
Locatie: Bijlmerparktheater, Bemre
Toegang 13,50 euro

Celia!

Bijlmer Boekt! is verhalend variété. Literatuur, spoken word, theater, cabaret, zang en muziek komen samen in een avondvullende show. Bijlmer Boekt! brengt via verhalen allerlei werelden bij elkaar. Het resultaat? Een avond waarop plaats is voor gevestigd én opkomend talent en voor alle Amsterdammers.

SCHRIJVER | Ontdek het verhaal achter het boek! Een bekende schrijver leest voor uit eigen werk en wordt geïnterviewd. Eerder waren o.a. schrijvers Adriaan van Dis, Anton de Kom, Hagar Peeters, Abdelkader Benali en P.F. Thomese te gast.

CABARET | Ook comedians zijn verhalenvertellers bij uitstek. Iedere Bijlmer Boekt! is er een cabaretier te gast. Eerder waren o.a. Gerda Havertong, Jetty Mathurin, Howard Komproe, Matroesjka, Murth Mossel en Rayen Panday te gast op ons podium.

BIJLMERVERHAAL | Een favoriet onderdeel van de show: voor het Bijlmerverhaal vragen we een bekende schrijver speciaal voor deze avond een verhaal over de Bijlmer te maken. In de prachtige uitkomst vindt iedereen een stukje van zichzelf terug. Murat Isik, Chris Polanen, Karin Amatmoekrim, Gustaaf Peek, Quinsy Gario en Noraly Beyer schreven al eens het Bijlmerverhaal.

JONG TALENT | Het veelzijdige Amsterdam-Zuidoost is een broedplaats van talent. Dit talent uit de buurt verdient een eigen podium. Zo zijn o.a. Clarice Gargard, Dorothy Blokland, Smita James en Cheyenne Toney bij ons te gast geweest.

MUZIEK | Bijlmer Boekt! is gek op muziek! Daarom is er altijd een muzikant te gast die tot tranen toe ontroert of juist de voetjes van de vloer krijgt. Eerder waren er al optredens van o.a. Gerson Main, Oscar Harris, Huub van der Lubbe, Akwasi, Njtam Rosie, Sanne Landvreugd, Ernst Jansz, Sabrina Starke en Typhoon.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter