blog | werkgroep caraïbische letteren

Bijlmer Boekt! | Met Read My World op 11 oktober

De editie van woensdag 11 oktober 2017 van Bijlmer Boekt! is tot stand gekomen in samenwerking met Read My World uit Amerika!  De line-up:  Jörgen Tjon A Fong: regie.  Marly Z.: spoken word.  Graziella Hunsel Rivero: zang.  Pablo Nahar: muzikale begeleiding.  Manoushka Zeegelaar-Breeveld: acteur.  Rickey Laurentiis en Chuck Perkins: Amerikaanse performers van Read My World.

 

el

Spoken word artist en zangeres Marly Z mocht tijdens het Black Magic Woman festival de BMW Fringe-award in ontvangst nemen (een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent). Ze heeft meegedaan aan de DGAI Dutch Gospel Art Institution. Marly Z schrijft gedichten die dicht bij haar hart liggen. Mensen zijn haar grootste inspiratiebron en het leven is haar leraar.

Graziëlla Hunsel Rivero is de lady of jazz uit Amsterdam Zuidoost, die al ruim 30 jaar meedraait in de muziekwereld. Op 5-jarige leeftijd begon het allemaal tijdens een talentenshow in de Bonte Kraai en daarna bleef haar interesse voor de muziek alleen maar groeien. Ze is bekend van The Voice of Holland en ze heeft haar eigen ZO Jazz Lounge!

Manoushka Zeegelaar-Breeveld is actrice. Ze was te zien in de voorstelling I’m a Soulman, Woiski Us. Woiski, We hadden liefde, we hadden wapens en Three Sisters in Concert. Ze speelde in series als Centraal Medisch Centrum, Van God Los, Dokter Deen, De Fractie, Moordvrouw en Verborgen Gebreken. Ze speelt dit najaar in de debuutfilm van Thomas Acda Oh Baby en speelde eerder in Wiplala, Mijn Opa de Bankrover en Sonny Boy.

Rickey Laurentiis (USA) groeide op in New Orleans, Louisiana. Voor Boy with Thorn (2015), zijn eerste roman, ontving hij in 2014 de Cave Canem Poetry Prize, de Levis Reading Prize en hij was genomineerd voor de Kate Tufts Discovery Award in 2017. Zijn werk wordt ondersteund door o.a. de Civitella Ranieri Foundation in Italië, de National Endowment for the Arts en de Poetry Foundation. In 2016 reisde hij naar Palestina, op uitnodiging van het Palestine Festival of Literature. Hij is ‘Inaugural Fellow in Creative Writing 2017-2019’ in het Centre for African American Poetry and Poetics aan de University of Pittsburgh.

Chuck Perkins (USA) is een dichter, activist en spoken word artiest uit New Orleans.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

(Duur voorstelling: 120 minuten)

Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, verhalen, muziek en feest in Amsterdam Zuidoost. Literaire voordrachten worden afgewisseld met spoken word, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances. Bijlmer Boekt is literair variété, gepresenteerd door schrijfster en initiatiefneemster Christine Otten.

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter