blog | werkgroep caraïbische letteren

Bijlmer Boekt met o.a. Connie Palmen en Howard Komproe

Op 16 februari is er weer een nieuw literair variété-programma Bijlmer Boekt in het Bijlmerparktheater. Deze editie met onder meer schrijfster Connie Palmen, stand up comedian Howard Komproe, schrijfster/kunstenaar Gita Hacham, theatermaakster Dorothy Blokland en zanger/rapper Gery Mendes.

Literaire voordrachten worden afgewisseld met spoken word, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances. Bijlmer Boekt is literair variété van wereldklasse, muzikaal begeleid door Sanne Landvreugd en gepresenteerd door schrijf­ster en initiatiefneemster Christine Otten. Speciaal voor bezoekers uit het centrum van Amsterdam pendelt ook de Bijlmerbus weer tussen het Leidseplein en Amsterdam Zuidoost. Deze vertrekt om 19.15 uur bij De Balie op het Leidseplein.

Line up in het kort:

Connie Palmen is neerlandica, filosofe en een van de bekendste en populairste auteurs van Nederland. Ze debuteerde in 1991 met de literaire roman De Wetten. Het boek werd een bestseller en haar naam was daarmee gevestigd. Bijlmer Boekt is beretrots dat Connie meewerkt aan de editie van 16 februari!

Howard Komproe is stand-upcomedian en ook bekend als presentator van verschillende tv-programma’s. Sinds 2010 treedt hij samen met Murth Mossel, Roué Verveer en Jandino Asporaat op als cabaretgroep Caribbean Combo. Ook is hij initiatiefnemer van de Lulverhalen; dé tegenhanger van de Vaginamonologen.

Gita Hacham (Zweden/Nederland) is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Ze schrijft toneelstukken en scenario’s en regisseert zowel eigen werk als dat van anderen. Daarnaast creëert Gita cross-mediale kunstinstallaties, waarin beeld, geluid en objecten samenkomen. Ook staat zij regelmatig op de bühne met haar poëzie en spoken word.

Het talent van deze editie is theatermaakster Dorothy Blokland. Dorothy studeerde in 2014 af als theatermaker en docent aan de Academie voor Theater van FHK Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond belangrijk. In 2015 heeft zij een bewerking gemaakt van de monoloog De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet naar het boek van Surinaamse schrijver Clark Accord.

Gery Mendes (Kaapverdië) is een verhalenverteller, motivational speaker, muzikaal en spiritueel reiziger, zanger en rapper. Ook speelde hij in de voorstelling “De laatste dichters”, naar de gelijknamige roman van Christine Otten. Zijn zang is gevoelig, zijn werk is geëngageerd en als mens is hij prachtig.

Sanne Landvreugd verzorgt de muzikale begeleiding.

Host is Christine Otten.

Aanvang 20.00 uur

Bijlmer Boekt komt tot stand in samenwerking met SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam).

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter