blog | werkgroep caraïbische letteren

Bijlmer Boekt! met o.a. Akwasi en Gershwin Bonevacia

Bijlmer Boekt! is verhalend variété  in een avondvullende show. Bijlmer Boekt! brengt via verhalen allerlei werelden bij elkaar. Het resultaat? Een avond waarop plaats is voor gevestigd én opkomend talent en voor alle Amsterdammers. Met op 14 mei: Paulien Cornelisse, Akwasi, Pelumi Adejumo, Gery Mendes en Gershwin Bonevacia.
Bijlmer Boekt! wordt gepresenteerd door schrijver Christine Otten. Op 14 mei wordt ook de winnaar van Bijlmer Schrijft! bekendgemaakt en lezen de finalisten van Bijlmer Schrijft! hun verhalen voor.

Paulien Cornelisse
Paulien is cabaretier en schrijver en maakte vier avondvullende cabaretvoorstellingen: Dagbraken, Hallo Aarde, Maar ondertussen en Om mij moverende redenen. Zij schreef de bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding, En dan nog iets, en De verwarde cavia. In oktober verscheen haar derde boek over taal, Taal voor de leuk. Voor de VPRO maakte ze samen met Jelle Brandt Corstius de reisserie Tokidoki.

Gershwin Bonevacia (midden)

Gershwin Bonevacia
Gershwin is dichter, schrijver en filosoof. Op filosofische maar vooral poëtische wijze geeft hij vorm aan urgente onderwerpen als duurzaamheid, onderwijs en ongelijkheid, maar ook lichte thema’s als Harry Potter komen aan bod. Aan de hand zijn gedichten is hij in staat om soms een lach en soms een traan op het gezicht van het publiek te toveren. In 2017 debuteerde hij met de dichtbundel Ik heb een fiets gekocht. In 2018 was hij een van de ambassadeurs van de Black Achievement Month en in 2019 won hij een Young Amsterdam Award, de prijs voor jongeren die uitblinken in ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid. In 2019 is Gershwin Bonevacia de Stadsdichter van Amsterdam.

Akwasi
Akwasi kun je kennen van de hiphopformatie Zwart Licht. Hij is in 2012 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en is naast artiest ook theatermaker. Daarnaast richtte hij het label Neerlands Dope op dat zich in brede zin richt op cultuur en daarnaast op het geven van een podium aan opkomend talent. In 2018 kwam zijn poëziebundel ‘Laten we het er maar niet over hebben’ uit.

Pelumi Adejumo
Pelumi Adejumo is dichter, spoken-word artiest en student Creative Writing aan de ArtEZ. In wat ze maakt is ze vaak op zoek naar lichtvoetigheid omdat het in contrast staat met de dramatiek in hoe ze dingen ervaart.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten. De muzikale omlijsting is in handen van Pablo Nahar en Sanne Landvreugd.

 

Verhalen & Variété
Datum: Dinsdag 14 mei 2019
Tijd: 20.00

Locatie: Bijlmer Parktheater

 

Sanne Landvreugd. Foto © Michiel van Kempen

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter