blog | werkgroep caraïbische letteren

Bijlmer Boekt! met Ernst Jansz, Quinsy Gario, Murth Mossel, Ester Naomi Perquin, Gershwin Bonevacia

Op 10 februari opent Bijlmer Boekt! in het Bijlmer Parktheater met Ester Naomi Perquin, die haar schrijfonderwijs bekostigde door vier jaar als gevangenisbewaarder te werken. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij Van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. Voor haar werk ontving ze onder meer de Liegend Konijn Debuutprijs, de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Begin 2012 verscheen haar nieuwe bundel Celinspecties. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. Ook was ze stadsdichter van Rotterdam.

Christine Otten 11 februari 2014 - Bijlmer Boekt - SLAA - (c) Jean van Lingen_0

Presentatrice Christine Otten. Foto © Jean van Lingen

 

Ernst Jansz is de oprichter/zanger en toetsenist van Doe Maar en doet het als soloartiest ook erg goed. Hij schreef verschillende boeken.

De Bijlmer Boekt!-schrijfopdracht wordt dit keer uitgevoerd door Quinsy Gario. Deze Curaçaos-Nederlandse dichter en kunstenaar heeft Theater-, Film- en Televisiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is begonnen aan Comparative Women’s Studies in Culture and Politics. Hij is lid van het Pan-Afrikaanse kunstenaarscollectief State of L3, het Antilliaans schrijverscollectief Simia Literario, redactielid van Andy’s Art & Culture Market en redacteur bij Space Invaders. Van zijn hand zijn twee dichtbundels uitgekomen.

Murth Mossel is bekend geworden in theaterland door zijn optredens met de FreshWagon en Comedytrain. Als ‘Murth the Man-o-Script’ staat hij bekend als een van de beste Nederlandse rappers. Om dit talent tot uiting te brengen maakt Murth deel uit van de rapgroep Flinke Namen. Naast stand-up comedy optredens en zijn muzikale carrière, is Murth in 2004 ook begonnen met het inspreken van stemmetjes. Hij gaf onder andere stem aan de Nederlandse versies van de films Rango, Rio, Kung Fu Panda en Turbo.

Zoals bij elke Bijlmer Boekt! zal de avond worden opgeluisterd door een Jong Talent, aangedragen door het Bijlmer Parktheater. Dit keer zal dat Gershwin Bonevacia zijn.

 

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia

Literaire voordrachten worden afgewisseld met spoken word, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances. Gepresenteerd door schrijf­ster en initiatiefneemster Christine Otten. Speciaal voor bezoekers uit het centrum van Amsterdam pendelt ook de Bijlmerbus weer tussen het Leidseplein en Amsterdam Zuidoost. Deze vertrekt om 19.15 uur bij De Balie op het Leidseplein.

Eindtijd: ± 21:45

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter