blog | werkgroep caraïbische letteren

Bijlmer Boekt: Landveld, Jansen, Morrison, Zeefuik

Op 13 februari is er weer een Bijlmer Boekt!, deze keer met o.a. Onias Landveld, Suzanna Jansen, Steffen Morrison, Anuar en Simone Zeefuik.

 

Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, verhalen, muziek en feest in Amsterdam Zuidoost. Literaire voordrachten worden afgewisseld met spoken word, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances. Bijlmer Boekt is literair variété van wereldklasse, gepresenteerd door schrijfster en initiatiefneemster Christine Otten. Tijdens deze editie van Bijlmer Boekt staan de volgende gasten op het podium:

Onias Landveld is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Hij is de stadsdichter van Tilburg. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en cursussen, maar het podium is waar hij het liefst staat. In 2015 mocht hij de Van Dale Spoken Award voor storytelling ontvangen.

Suzanna Jansen woonde en werkte als correspondent in Moskou. In 2008 verscheen Het pauperparadijs, dat uitgroeide tot een absolute bestseller. Inmiddels zijn er zestig drukken verschenen en meer dan 300.000 exemplaren van het boek verkocht. Er verschenen vertalingen in Spanje en in Duitsland en het lovend ontvangen theaterspektakel Het pauperparadijs, dat in 2016 in Veenhuizen in première ging, heeft meer dan 90.000 bezoekers getrokken. In oktober 2017 verscheen haar nieuwe boek Ondanks de zwaartekracht.

Steffen Morrison brengt het oude soulgeluid weer tot leven met een nieuwe, opwindende eigen draai. Met zijn muziek, geïnspireerd door James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook The Crystals, The Rolling Stones en Lou Reed, appelleert hij aan een heel breed publiek.

Anuar Comedian groeide op in de Utrechtse wijk Overvecht. De stand-upcomedian won in 2004 het Rotterdamse cabaretfestival Cameretten en trad daarna met regelmaat op als comedian in televisieprogramma’s als Comedy Factory, Raymann is Laat en Comedy Casino. In 2015 verscheen zijn eerste roman ‘Op zoek naar mijn voorhuid’.

Simone Zeefuik is schrijver en conceptueel denker. Ze houdt zich voornamelijk bezig met beeldspraak, anti-racisme en (digitale) archivering. In oktober 2016 lanceerde ze de #RewriteTheInstitute, een krachtig as-we-grow-archief dat kritisch kijkt naar de taal die Nederlandse instituten gebruiken om zwarte mensen en hun geschiedenis, tradities, hedendaagse realiteit en toekomstperspectief te beschrijven. Simone Zeefuik is de initiatiefnemer van hashtags als #BlackNL, #DecolonizeTheMuseum en #UndocumentedNL. Vóór er überhaupt hashtags waren, richtte ze het literaire platform RE: Definition (2008-2013) op.

Andro Biswane is de vaste muzikant van vanavond. Hij verhuisde als 10-jarige jongen vanuit Suriname naar Nederland en zat al snel met een klassieke gitaar op schoot. Nieuwsgierig gemaakt door gitaristen als Santana studeerde hij klassiek gitaar en Jazz op het Rotterdams conservatorium. Andro Biswane is een veelzijdige musicus en manoeuvreert moeiteloos tussen arrangeer- en compositie opdrachten, live optredens, studioproducties en docentschap. Naast zijn eigen band Kara Dara werkte hij o.a. met Fra Fra Sound, Lester Bowie, David Murray, Toumani Diabate, Renee Eckhardt, The Noo Ones en Theatergroep DNA.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

Duur voorstelling: 120 minuten (maar soms ook 70 minuten)

Aanvang: 20.00

Toegang 13,50 euro

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter