blog | werkgroep caraïbische letteren

Bibliotheek Archie Sumter naar Suriname

De bibliotheek van de Surinaams-Nederlandse journalist Archie Sumter is door zijn weduwe, mevrouw Carla Sligte, geschonken aan de bibliotheek van de Anton de Kom-Universiteit in Suriname.

Op 18 augustus 2019 ontving de Universiteitsbibliotheek (UB) de 949 delen omvattende collectie. Deze was in 26 dozen kostenloos verscheept van Nederland naar Suriname door de heer Koemar Khargi van Koemar Shipping. De collectie omvat behalve Surinamica ook literatuur over het Caraïbisch gebied en Nederland.

Archie Sumter

Tijdens zijn leven was Archie Sumter (Paramaribo, 20-10-1936 – Amsterdam, 24-07-2006) werkzaam voor de Brabant Pers. Hij was ook dertig jaar lang belangeloos correspondent in Nederland van het Surinaamse dagblad de Ware Tijd. Hij was ook oud-voorzitter van de werkgroep Migranten & Media van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Hij werkte aan een persgeschiedenis van Suriname toen hij op 69-jarige leeftijd overleed. Zijn boek verscheen postuum als K’ranti! De Surinaamse pers 1774-2008 onder redactie van Ellen de Vries.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter