blog | werkgroep caraïbische letteren

Benefietconcert voor slachtoffers tropische storm Curaçao

Op zondag 28 november 2010 organiseert de gemeenschap in Nederland een Ban Topa benefietconcert voor de slachtoffers van de tropische storm Tomas op Curaçao. Het evenement vindt plaats van 12.00h tot 24.00h in het Binnenhof van Grand Café Verderop in Delft (Westvest 9, 2611 AX Delft http://verderop.nl/). Met het ingezamelde geld wil zij een aantal zwaar getroffen families en basisscholen in achterstandsbuurten op Curaçao bijstaan. De gemeenschap in Nederland wil hiermee laten zien solidair te zijn met de getroffen inwoners van Curaçao.

Diverse artiesten hebben reeds toegezegd op te willen treden op het benefietconcert, onder andere Izaline Calister, Jandino Asporaat, Lou Prince, Caché Deluxe, DJ RO-1, DJ Akil, K-liber, Remses “Muis” Rafaela, Gospel Koor Faith & Joy en de Resample Band.

Bij de tropische storm Tomas, die begin november over Curaçao trok, vielen twee dodelijke slachtoffers te betreuren, onder wie Robert Willems, vrijwilliger van reddingsbrigade Citro. Daarnaast heeft de storm enorme schade aangericht: bij veel mensen thuis, maar ook op scholen, bij het opvangcentrum voor verslaafden Dios Yudami, het Adventziekenhuis, bij het SEHOS hospitaal en bij (kleine) winkels en bedrijfjes.

Schade en hulp
De schade van de storm wordt nu geschat op tientallen miljoenen euro’s. Volgens Reda Sosial zijn zeker 500 huishoudens getroffen, met name in de wijk Koraalspecht. Voor noodhulp aan deze gezinnen is minimaal 2,5 miljoen NAF nodig. Vanuit Curaçao is een noodfonds opgericht voor niet-verzekerde slachtoffers en zijn door burgers en bedrijven al enkele miljoenen NAF toegezegd. De gemeenschap in Nederland wil met de inzamelingsactie en het Ban Topa benefietconcert met name een bijdrage leveren aan noodhulp voor de zwaarst getroffen gezinnen en basisscholen in achterstandwijken.

Brede steun
Het benefietconcert wordt breed ondersteund, nu al door onder meer het Curaçaohuis, de gemeente Delft, Grand Café Verderop, OCaN, MAAPP/PAAB-beraden, Vereniging Antilliaans Netwerk, PPAAA, Mikesa, Temple of HipHop, Game of Life, Simpla, SIAA, GRIP Intergratie en Participatie, NosTeVe, RTV-7, stichting AnA, Speciale Dassen en vele anderen.

Over het programma van het Ban Topa benefietconcert wordt u zo spoedig mogelijk geïnformeerd. De gemeenschap vraagt eenieder solidair te zijn met de getroffenen op Curaçao en roept op aanwezig te zijn op het Ban Topa benefietconcert op 28 november in Delft!

Donaties
Het Nederlandse Rode Kruis, Giro 881, omschrijving: “Curaçao”.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter