blog | werkgroep caraïbische letteren

Benefietconcert voor Alzheimer op de Caribische Eilanden

Alzheimer/Dementie op onze zonnige eilanden is nog lang niet zo bekend als wij zouden denken. Het taboe dat iemand “anders” is leeft van dag de dag nog steeds en dus durft niet iedereen ervoor uit te komen als een geliefde hierdoor getroffen wordt.

Zorg is er wel maar lang niet zoals dat gewenst zou zijn en ook niet in kombinatie met de juiste vorm van dagbesteding. Dit was de ervaring van Henry Ostiana toen hij in 2011 getroffen werd door 3 herseninfarcten en als gevolg hiervan Vasculair Dementie als gevolg hiervan had gekregen. Zijn verhuizing naar Nederland in 2016 voor een betere zorg was een moeilijke maar nodige beslissing.

De heer Henry Ostiana en zijn echtgenote Mireya Ostiana-Wijman hebben vanaf het moment van zijn diagnose de strijders houding aangenomen. Dit niet alleen voor adequate zorg maar ook voor erkenning van de conditie, begrip en respect van de samenleving voor allen met Alzheimer/Dementie.  Vele interviews, presentaties op o.a. conferenties in het buitenland en op de eilanden, deelname aan voorlichtingscampagnes hebben geleid tot de oprichting van de Henry Ostiana Foundation om ervoor te zorgen dat de nodige verbetering op alle genoemde gebieden werkelijkheid worden.

Helaas is het voor Henry Ostiana te laat. Op 26 november 2017 verloor hij de strijd en overleed. Zijn echtgenote is vastberaden om de strijd voort te zetten om de doelstellingen van de Henry Ostiana Foundation te realiseren. Op 26 november 2018, sterfdag van Henry Ostiana, zal de 1ste benefiet avond plaats vinden in Gouda. Deze avond wordt ondersteund door de samenwerking met Alzheimer Nederland en de deelname van diverse bekende artiesten. Jetty Mathurin, Izaline Calister, Trio Nos Otrobanda, Een gospel Koor en anderen hebben hun medewerking toegezegd voor het slagen van deze bijzondere avond.

Bestel uw kaart(en) op website van de Goudse Schouwburg of door gebruik te maken van deze link

on 05.11.2018 at 10:23
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter