blog | werkgroep caraïbische letteren

Belofte Castro ingelost: they shall return!

De belofte van gewezen president Fidel Castro van Cuba dat de Amerikanen zullen terugkeren, is waargemaakt. Dit schrijft president Desi Bouterse aan Raul Castro.
“My good friend and Compañero. As comrade Fidel promised on june 2001: They shall return. Today is indeed a joyous and victorious day and moment for the heroic Cuban people, who endured long-standing struggles, aggressions, adversities and sacrifices without renouncing your national principles for self-determination and national independence”.

Behalve het herstel van de relatie tussen de VS en Cuba is het volgens Bouterse van belang dat de economische, -handels,- en financiële blokkade worden opgeheven.
Suriname is hier voorstander van en heeft het land daarom altijd blijven ondersteunen in het proces dat moet leiden tot volledig herstel van de relatie.
Castro leverde geregeld kritiek op de Amerikaanse politiek, zoals het embargo tegen Cuba en de vele bemoeienissen van de VS met de politiek inclusief de vele invasies van Latijns-Amerikaanse landen. Verder is hij tegen het innemen van de Cubaanse economie door Amerikaanse multinationals, tegen de belabberde gezondheidszorg in de VS, en het feit dat Cubaanse ballingen in Amerika niet het recht hebben hun familieleden in Cuba te bezoeken.

[van GFC Nieuws, 24 december 2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter