blog | werkgroep caraïbische letteren

Bejaarde kerk zoekt steun

door Donovan Mijnals
Paramaribo – In aanloop naar haar 115-jarig bestaan wordt de Saronkerk opgeknapt. Althans als het aan de gemeenteleden ligt. Vanwege een tekort aan financiële middelen hangt dit plan echter aan een zijden draadje. De gemeenteleden vestigen al hun hoop op God en de goedheid van donateurs om de hoogbejaarde kerk een verjongingskuur te laten ondergaan. Om geld in te zamelen organiseert de kerk zondag een fundrasingsmarathon op televisie.
De Saronkerk aan de Slangenhoutstraat die dringend aan renovatie toe is. Foto © Stefano Tull 
“Eigenlijk is het nu nog niet echt een telethon”, geeft gemeentelid, Roy Belfor enigszins aarzelend toe. De kerk stuurde namelijk een uitnodiging naar de media, maar een afspraak met een televisiestation staat nog niet vast. “We zijn nog in onderhandeling.”
In 2006 lukte het de gemeente nog om met eigen middelen de toren te renoveren. “In overleg met monumentenzorg is met het oog op de zware bel die erin hangt die volledig uit steen opgetrokken.”
Behalve het gebouw ligt het in de bedoeling om het terrein te bestraten en de pastorie en conferentieruimte aan te pakken. “We hebben al 75 brieven naar het bedrijfsleven gestuurd”, meldt Belfor. Ook de ambassades zijn door de kerk benaderd voor hulp. Op zondag is er voorafgaand aan de ‘telethon ‘een eredienst. “We leggen alles in handen van onze lieve Heer en Heiland dus verwachten dat de fundraising een succes wordt.”
[uit de Ware Tijd, 5/10/2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter