blog | werkgroep caraïbische letteren

Bejaarde houdt vrouw en kind met plastic helm aan

Paramaribo – Aan de Tourtonnelaan in de hoofdstad Paramaribo vond er vanmorgen een opmerkelijk incident plaats. Een jonge vrouw die net was gaan winkelen bij een supermarkt, werd ‘aangehouden’ door een bejaarde man. De vrouw maakte aanstalten om haar bromfiets op te starten, terwijl zij samen met haar kind, een klein meisje, plaatsnam op de zitting van het rijwiel. Aan de zijkanten van het stuur hingen tassen die gevuld waren met diverse levensmiddelen.

De bejaarde had er grote moeite mee dat het kind op die wijze zou worden vervoerd en bovendien een plastic speelgoedhelm in plaats van een veiligheidshelm op het hoofd had.

Er ontstond een vermanend betoog waarin door de man gewezen werd op de gevaren voor het kleintje. De moeder had daar geen boodschap aan en begon hem voor alles wat vies en vuil is uit te schelden.

Volgens verslaggever Peter de With ontstond er vervolgens een kort handgemeen. Dit gebeurde nadat het stuur werd vastgehouden door de verkeersprediker en hij bovendien de vrouw had verboden om haar weg te vervolgen. Hierna kreeg hij met de vlakke hand een ferme klap in het gezicht.

Uiteindelijk bemoeide een voorbijganger zich met de kwestie. Na een gesprek met de bejaarde gaf hij met veel moeite ‘toestemming’ aan moeder en kind om te vertrekken.

[GFC Nieuws, 28 juni 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter