blog | werkgroep caraïbische letteren

Bee ontvangt eerste exemplaar boek Een jager verdween

Het eerste nummer van Een jager verdween van de auteur Stanley Betterson is onlangs aangeboden aan Assembleevoorzitter Marinus Bee. Dit boek is het winnende verhaal van de tweede Donner/Self Reliance schrijfwedstrijd 2020. Betterson heeft reeds bekendheid verworven met zijn debuutroman: Haar drie werelden

Aanbieding van het eerste exemplaar van Een jager verdween door auteur Stanley Betterson aan de voorzitter DNA, mr. Marinus Bee, geflankeerd door Carlo Jadnanansing (links) en Robby Parabirsing (rechts) van de Stichting Don Walther Fonds. (Foto: DNA)

Met deze publicatie komt de Donnerstichting de afspraak na dat het winnende verhaal na redactionele screening gepubliceerd zal worden. In overleg met de auteur is ervoor gekozen om Assembleevoorzitter Bee het eerste exemplaar aan te bieden. Bee zei bij de aanbieding dat hij al jaren de verhalen van Betterson via de sociale media volgt. Hij onderkent zijn schrijftalent. 

De rode draad is van het boek is de zoektocht van de hoofdpersoon Jane naar Cyriel, haar vader. Die verdween op mysterieuze wijze tijdens een jachtpartij in de buurt van het dorpje Tamarin aan de Cotticarivier in het district Marowijne. Jane was toen 4 jaar oud. Nadat jaren niets van Cyriel vernomen was, en er ook geen stoffelijk overschot werd gevonden, is hij bij rechterlijke uitspraak dood verklaard. Maar het enigma rondom zijn heengaan was nooit ontrafeld! 

Jane, een rechtenstudente besluit met twee vriendinnen in de vakantie op zoektocht te gaan naar de ware toedracht van het verdwijnen van haar vader. Er rijzen echter meer vragen dan antwoorden. Op één van haar missies waarvan het spoor leidt naar Saint-Laurent in Frans-Guyana, neemt zij haar moeder mee en belandt in handen van drugscriminelen die haar op wrede wijze duidelijk maken dat zij moet stoppen met het wroeten in het verleden. Dit wordt op bloedstollende wijze beschreven door Betterson.

Stanley Betterson, Een jager verdween, 230 pagina’s. Uitgeverij: Stichting Don Walther Fonds/Ralicon. Paramaribo, 2021. ISBN 978-99914-57-43-7 Prijs SRD 195

[van Starnieuws, 21 november 2021]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter