blog | werkgroep caraïbische letteren

Auteur Shantie Singh: verbonden met drie continenten

Shantie Singh (36) werd geboren in Nederland, maar haar grootouders zijn afkomstig uit India. Haar ouders werden in Suriname geboren. Singh wilde meer weten over haar familiegeschiedenis en schreef hierover de roman Vervoering. Het boek verscheen in 2014 en werd een succes.

Shantie Singh. Auteursfoto van De Geus.

 

Na de grote sprong van de overgrootouders van Singh deden haar ouders hetzelfde. ‘Zij vertrokken uit Suriname naar Nederland toen mijn moeder 18 jaar was en mijn vader 23.’ Ze vestigden zich in Almelo, want daar woonde een zus van haar vader. ‘Mijn vader hoorde zoveel goede verhalen over Nederland dat hij besloot een kijkje te gaan nemen. Dat vind ik ontzettend stoer van mijn ouders, dat ze op jonge leeftijd die grote stap hebben gezet. Mijn moeder moet daar wel heel eenzaam zijn geweest, vanuit de grote stad Paramaribo naar Almelo.’

Lees hier het hele interview in De Kanttekening, 12 juni 2019

 

Op zaterdag 9 november treedt Shantie Singh op tijdens de Caraibische Letterendag in de OBA, Amsterdam

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter