blog | werkgroep caraïbische letteren

Aspha Bijnaar spreekt voor de Akademie van Kunsten

Op uitnodiging van de Akademie van Kunsten spreekt onderzoeker en schrijver Aspha Bijnaar op 30 oktober 2020 tijdens de Black Achievement Month over de waarden die ze meekreeg in haar opvoeding, in relatie tot haar leven en carrière in Suriname en Nederland.

Aspha Bijnaar. Foto Afronaut/Leon Coetzier

Aspha Bijnaar is gespecialiseerd in het koloniaal verleden van Nederland. In haar lezing gaat zij in op dit beladen verleden. Ook stelt ze de onderkenning van de negatieve gevolgen van kolonialisme en slavernij in Nederland aan de orde. Bijnaar probeert hier met haar werk verandering in te brengen.

Programma
Opening door Anne Vegter, voorzitter Akademie van Kunsten
Lezing Aspha Bijnaar
Vraaggesprek onder leiding van Anthony Heidweiller, operamaker en initiatiefnemer van de literaire werkgroep over racisme bij de Akademie van Kunsten

Datum30 oktober 2020, 19.00 – 20.30 uur
LocatieOnline via Zoom
Aanmelden lezing Black Achievement Month
Meer informatie
U bent van harte welkom om aan deze lezing deel te nemen. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk via de aanmeldlink hierboven.

Meer informatie vind u op de website van de Akademie van Kunsten. U kunt ook contact opnemen met Annelies ten Have, annelies.ten.have@knaw.nl, 020 551 0746.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter