blog | werkgroep caraïbische letteren

Arubaanse auteur opgenomen in de Dictionary of Caribbean and Afro- and Latin American Biography

Het woordenboek van het Caribisch gebied en de Afro-Latin American biografie is een belangrijke biografisch naslagwerk dat betrekking heeft op het leven en nalatenschap van bijzondere personen uit het Caribisch gebied en Latijns-Amerikaanse; mannen en vrouwen uit alle tijdperken en geledingen van de samenleving. Deze baanbrekende bron biedt ongekende dekking van het leven van de mensen in de regio.

 

9780199935796

Dr. Francio Guadeloupe zegt het volgende over dit project:
“Voor de Universiteit van St. Martin en de Universiteit van Amsterdam was ik blij om deel te maken van de redactie van de Dictionary of Caribbean en Afro-Latin American Biography. De Hoofdredactie was in handen van Henry Louis Gates van Harvard en Franklin W. Knight van de Johns Hopkins Universiteit. Met de hulp van Gregory Richardson van het IPA, Jordi Halfman van de Universiteit van Amsterdam, en Pedro de Weever van de Universiteit van St. Martin, zal vitale informatie over Frank Martinus Arion, Churandy Martina, Clarence Seedorf, Borromeo Hodge, Claude Wathey, Anton de Kom, Betico Croes, Nicole de Weever, Patrick Kluivert, Cola Debrot, Quito Nicolaas, Xander Bogaerts, Otto Huiswoud, Lasana M. Sekou, en vele andere movers en shakers van de Antillen en Suriname en de Diaspora beschikbaar zijn in de grote universiteitsbibliotheken.

 

quito3

Quito Nicolaas (rechts)

Quito Nicolaas hierover:
“Ik voelde mij bijzonder vereerd toen ik in 2014 een mail in het Spaans ontving over het project DCALAB. Hij stelde zich voor en vertelde e.e.a. over de Dictionary of Caribbean and Afro- and Latin American Biography en dat ik o.a. vanwege mijn talrijke publicaties geselecteerd werd.” Enkele recent verschenen essays zijn: Caribbean Literature of the ABC-Islands in the Netherlands (2013), De schrijver nodigt de lezer uit voor een Tango (2013), The Remnants of Colonialism in Aruban Literature (2014), De rol van migranten in de Arubaanse literatuur (2015), 19e eeuws poëziealbum reist over de oceaan, (2015) en De Chinese gemeenschap op Aruba (2015).
“In een gebrekkig Spaans antwoordde ik zijn mail dat ik bereid was de nodige medewerking te verlenen. Kort daarop ontving ik een lijst met o.a. vragen over mijn schrijverschap, boekpublicaties, essays en artikelen die ik had gepubliceerd. Maar ook vragen over mijn ouders, familie, geboorteplaats, mijn jeugd etc.etc. De afgelopen jaren verliep onze correspondentie via vrij lange emails in het Spaans, terwijl ik van mijn kant gewend ben om een email in 2-3 zinnen te beantwoorden. En ja hoor vanaf juni 2016 ligt de serie van de Universiteit van Oxford klaar voor particulieren, bibliotheken en universiteiten.”

 

quito2

Quito Nicolaas (links)

Het boek is te bestellen via: Oxford University Press

on 28.06.2016 at 18:55
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter