blog | werkgroep caraïbische letteren

Arubaans Kinderboekenweekgeschenk op slot

Op het promovendiweekend van de leerstoel Caraïbische Letteren aan de Universiteit van Amsterdam werd het publiek tijdens een literaire manifestatie in het Arubahuis op zondagmiddag 14 september verrast. Auteur Charlotte Doornhein hield een feestelijke presentatie waarbij ze onder andere de cover van haar nieuwste boek toonde. Het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk 2014 E grito di e shoco / De roep van de shoco is speciaal omdat het twee voorkanten heeft. Het is een omdraaiboek met een Papiamento deel en een Nederlands deel.

 

foto omdraaiboek

De inhoud van het boek is nog geheim. Auteur Charlotte Doornhein wilde het publiek daar niets over vertellen. Uiteraard vindt de officiële lancering van het boek tijdens de start van het Arubaans Kinderboekenfestival op 31 oktober 2014 op Aruba plaats. Dan is het boek voor iedereen beschikbaar. Er zijn echter twee heren die zich met hart en ziel inzetten voor de Caraïbische letteren en literatuur. Zij mogen het boek vooraf lezen en de auteur influisteren wat zij van het boek vinden.

Hoogleraren Caraïbische Letteren Wim Rutgers en Michiel van Kempen kregen het boek zondag in het Arubahuis in handen. Omdat de Miljoenennota altijd uitlekt voor Prinsjesdag, en dit bij een nieuw boek ook zo maar kan gebeuren, had de auteur echter maatregelen genomen. Het boek was gewikkeld in een meterslange gouden sjaal. Toen die eindelijk afgewikkeld was, bleek het boek hermetisch afgesloten met twee kettingsloten. Wim Rutgers deed nog verwoede pogingen om de kettingen van het boek af te krijgen … maar tevergeefs. Uiteindelijk kregen Wim Rutgers en Michiel van Kempen van de auteur ieder een mooi ingepakt exemplaar van E grito di e shoco / De roep van de shoco. De auteur verzocht de heren overigens wel om naar goed Arubaans gebruik het cadeau pas open te maken als de schenker ervan naar huis was.

 

Charlotte Doornhein Aruba foto Michiel van Kempen

V.l.n.r. Wim Rutgers, Charlotte Doornhein, Michiel van Kempen in het Arubahuis

Arubaans Kinderboekenweekgeschenk 2014: E grito di e shoco / De roep van de shoco.
Dit boek is een cadeau voor de kinderen van Aruba. Vanaf de officiële opening van het Kinderboekenfestival 2014 wordt het gratis verstrekt door alle deelnemende boekhandels bij aankoop van een kinderboek, zolang de voorraad strekt.
Uitgave [De Meern]: Levendig Uitgever, 2014, 55 p. ISBN 9789491740206. Illustraties Sheila Werleman. Papiamento vertaling Mirto Laclé.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter