blog | werkgroep caraïbische letteren

Ariadne Faries naar New York

De Curaçaose kunstenares Ariadne Faries is geselecteerd voor deelname aan de expositie Caribbean: Crossroads of the World in New York. De expositie is van juni 2012 tot januari 2013 te zien in het Queens Museum of Art.

Caribbean: Crossroads of the World toont een overzicht van kunst uit het Caribisch gebied en met name de ontwikkeling van de kunst door de invloeden van enerzijds de Afrikaanse cultuur en anderzijds de impact van de Nederlandse, Spaanse, Engelse en Franse cultuur, die zowel als voorbeeld dient maar ook verzet oproept. Aan de expositie ging een grondig onderzoek en een strenge selectieprocedure vooraf. Al drie jaar geleden bezochten de curatoren de deelnemende landen, waaronder Curaçao. Ook van enkele andere Curaçaose kunstenaars zal werk te zien zijn, onder wie Yubi Kirindongo, David Bade en May Henriquez.

Ariadne Faries is uitverkozen voor haar schilderij The Black Nun. Het schilderij is geïnspireerd op een Angolese non, die geheel afgezonderd van de buitenwereld een aantal jaren in een Curaçaos klooster doorbracht.

De focus van het Queens Museum of Art ligt op de enorme diversiteit van talen, culturen en religies in het Caribisch gebied en hun invloed op hedendaagse gebruiken. Gezien het grote aantal landen dat deelneemt aan Caribbean: Crossroads of the World is de expositie verdeeld over drie kunstgalleries; behalve het Queens Museum of Art, ook The Studio Museum in Harlem en het El Museo del Barrio, initiatiefnemer van de expositie.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter