blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Apoplectic Inside out in première

Apoplectic


door Audry Wajwakana

Paramaribo – De documentaire Apoplectic Inside outvan Kevin Headley gaat donderdag 24 oktober in TBL Cinemas in première. Fans, familie, vrienden, maar ook sponsoren krijgen op het beeldscherm te zien wat de Surinaamse populaire rockband sinds hun vorig jaar gelanceerde album ‘Unleash’ bereikt heeft. De documentaire geeft volgens Headely een glimps achter de schermen van de vervaardiging van het album en hun optredens in Suriname, Nederland en België.
Het filmpje heeft Headley in samenwerking met de band gemaakt. “Het idee was eerst een korte film te maken voor de sponsoren en andere mensen die hun bijdrage hebben geleverd aan de lancering van het album”, legt Headley uit. “Maar gaandeweg is het project uitgegroeid met de bedoeling meer inzicht te geven in de belevenissen van de groep en de bereikte resultaten sinds de release van het album.” Volgens de filmmaker laat het 55 minuten durende filmpje zien dat je met een dosis doorzettingsvermogen en de juiste mindset met muziek toch veel kunt bereiken.De rockband die al vijftien jaar bestaat, heeft het album Unleash in de Platinum Sound Studios in New York opgenomen. De studio waar grootheden als Rihanna, John Legend en Wyclef Jean ook hun opnames doen.

Verrassing
De première is bedoeld voor genodigden, maar voor de fans die er toch bij willen zijn, zijn er enkele kaarten ter beschikking. Na de vertoning is er een gezellig samenzijn in de lobby. “Bezoekers krijgen dan in de gelegenheid eventuele vragen te stellen, maar ook gezellig met de band bij te praten”, zegt Headley. Ook is er een verrassing aan het hele gebeuren gekoppeld. “Wat dat is, kan ik nog niet prijsgeven, want dan is het verrassingselement weg”, lacht hij geheimzinnig. Het filmproject zegt de filmmaker zelf met de band uit eigen middelen gefinancierd te hebben. Na de première wordt de documentaire in het weekend van 25 tot 27 oktober vertoond. Daarnaast wordt eraan gewerkt om aan de vertoning een scholenprogramma te koppelen. “Vooral voor jongeren die bezig zijn met muziek, moet het als motivatie dienen om door te zetten en niet op te geven”, zegt Headley. De details over het schoolprogramma is hij nog aan het uitwerken.

[uit de Ware Tijd, 22/10/2013]

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter