blog | werkgroep caraïbische letteren

American Corner zeker tot eind 2017 in CCS

De Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Edwin R. Nolan, en voorzitter Nadia Becker van het bestuur van het Cultureel Centrum van Suriname (CCS), hebben dinsdag een intentieverklaring ondertekend ter verlenging van een bestaande samenwerking waardoor de huisvesting van de American Corner Paramaribo in het centrum, tot eind 2017 is gegarandeerd.

Dat laat de Amerikaanse ambassade in een persbericht weten. De Amerikaanse ambassade nodigt het publiek uit voor een Open Dag in de American Corner op donderdag 4 februari van 12:00 tot 14:00 uur. De ambassade biedt mensen daarmee de mogelijkheid meer te leren over de diensten en het materiaal dat er wordt geboden. Tijdens de Open Dag, zal de Amerikaanse Wendy Zaman (Informatie Resource Officer) die op bezoek is in Suriname, een presentatie geven over ‘Onderzoek op het Net: het afwegen van online bronnen’. Ze zal daarbij de middelen laten zien die beschikbaar zijn via het internet in de American Corner.

Bezoekers van de Open Dag kunnen zou registreren voor een Amerikaanse Corner lidmaatschapskaart voor de bibliotheek. “We zouden graag meer middelbare en universitaire studenten zien profiteren van de American Corner en de educatieve middelen die zij biedt biedt”, aldus Public Affairs Officer, Melissa Quartell. “We hebben onze openingstijden aangepast om meer middaguren beschikbaar te hebben zodat studenten meer tijd hebben te werken aan opdrachten.” De American Corner is in samenwerking met de Amerikaanse ambassade in de periode 28 januari – 26 februari gastheer voor het Environmental Film Festival (milieu filmfestival) met ochtendvertoningen voor scholen op donderdag en vrijdag. De openbare vertoningen zijn elke vrijdagavond. De American Corner werd in 2005 in het CCS opgezet. Het herbergt computers met toegang tot internet; een verzameling van Engelstalige boeken in de genres fictie, non–fictie en naslagwerken; audioboeken; Amerikaanse films, en het Engels leermateriaal.

Begunstigers kunnen gebruik maken van het internet, lezen en onderzoeksmaterialen bekijken en deelnemen aan Education USA-sessies en Engelse taallessen volgen. De American Corner presenteert maandelijks American Movie Nights in de Eddy Wesselszaal en presenteert bij gelegenheid ook andere educatieve en culturele programma’s. De diensten zijn gratis en open voor het publiek. De American Corner wordt beheerd door de coördinator Sifra Lewis en is gelegen op de tweede verdieping van het CCS. De Corner is geopend op maandag en woensdag van 08:30 uur tot 13:00 uur, en op de dagen dinsdag, donderdag en vrijdag steeds van 11:00 uur tot 18:00 uur.

[uit De West, 2016/01/27]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter