blog | werkgroep caraïbische letteren

Amarte Literatuurprijs voor Julien Ignacio

Julien Ignacio is met Goudjakhals de winnaar geworden van de eerste Amarte literatuurprijs. De jury was unaniem in haar oordeel over dit boek ‘dat bakens verzet’ en ‘waarover je verder wilt praten’.

Julien Ignacio tijdens de Caribische Salon in het Huis de Pinto op 10 maart 2024

Ignacio (55) is schrijver van theaterteksten, korte verhalen, columns en (deels nog onuitgegeven) romans maakte in 2018 zijn romandebuut met Kus, over een vader-zoonrelatie. Met Raoul de Jong en Michiel van Kempen stelde hij de bloemlezing samen Dat wij zongen, Caribische verhalen. In Goudjakhals – roman of toch een verhalenbundel? daarover verschillen de meningen – heeft Ignacio enkele van zijn eigen verhalen over migrantenlevens aaneengesmeed.

De Amarte Literatuurpijs, waaraan een geldbedrag verbonden is van 15.000 euro, is een nieuwe loot van het Amarte Fonds dat in 2019 in Amsterdam werd opgericht door een aantal particulieren die een bijdrage willen leveren aan de artistieke ontwikkeling van makers uit allerlei geledingen van de maatschappij. In 2021 opende het Amarte Fonds ook zijn deuren voor literaire projecten, waarbij schrijvers aanvragen kunnen indienen voor ontwikkelings- en projectbijdragen.

Andere genomineerden voor de prijs waren onder meer Loesje, de biografie door Fleur van der Bij, Kamp Erika door Hester den Boer, Het liefdesinterbellum door Ine Boermans, Een tafel bij het raamdoor Mirthe van Doornik, De omwenteling of de eeuw van de vrouw door Suzanna Jansen, Soms wil ik een kind door Jantine Jongebloed en Ik ken een berg die op me wacht door Sholeh Rezazadeh.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter