blog | werkgroep caraïbische letteren

Alle jaarverslagen PAS beschikbaar via nieuw blog

De PAS (Pater Ahlbrinck Stichting) heeft een gloednieuwe, bijzondere webblog, ingericht door Heleen Westerman, waar met terugwerkende kracht alle berichten van alle jaarverslagen sinds 1973 op zijn geplaatst. Aangezien enkel van de laatste jaren digitale jaarverslagen bestonden, moet het een hels karwei zijn geweest al die oude berichten uit te typen. Lof daarvoor! Een Fundgrube aan kennis over het ontwikkelingswerk in het Surinaamse binnenland is nu bereikbaar geworden.
Voor deze webblog klik hier.

De reguliere website van de PAS vindt u hier.

Een voorbeeld van een bericht van de nieuwe webblog:

Media- en bibliotheken 2004

De inrichting van de mediatheek te Nw. Lombé is een feit. Tijdens de opening waren behalve de leerlingen en leerkrachten ook het oudercomité, het dorpsbestuur en andere belangstellenden aanwezig. Voorlopig fungeert de mediatheek als bibliotheek, maar de planning is om t.z.t. de dienstverlening uit te breiden. In de bibliotheek kunnen naast de leerlingen ook leerkrachten en ouders terecht. Laatstgenoemden tegen betaling.

Ook in Jaw Jaw is in de vorm van materialen, ondersteuning verleend bij het aanpassen van bibliotheekrekken De aanpassing is door lokale krachten uitgevoerd.

In dit verslagjaar heeft de PAS weer haar medewerking verleend bij de distributie van tijdschriften zoals Samsam, Internationale Samenwerking en Pauze. Er zijn ook dozen met leesboeken gedistribueerd aan scholen in het binnenland. Deze boeken zijn afkomstig van een schenking die via het Cultureel Centrum Suriname is binnengekomen.

[Genia Corinde heeft ook een blogspot opgezet over Nieuw Lombe, klik daarvoor hier.]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter