blog | werkgroep caraïbische letteren

Alida Dors genomineerd voor Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2015

De voorstelling Built for it van BackBone/Alida Dors is genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2015. Built for it, muziekdramaturgisch vormgegeven door Maarten van Hinte, is een ontroerende oproep tot empathie. Zeven dansers proberen zich te bevrijden van hardnekkige stigma’s en vooroordelen. Is het als individu mogelijk om hieruit los te breken? De persoonlijke zoektocht naar autonomie en een eigen stem krijgt vorm door de choreografie van Alida Dors en de scherpe spoken word van woordkunstenaar en rapper Typhoon.

Zowel het werk van Typhoon als dat van Alida kenmerkt zich door ritmische patronen. De twee disciplines vormen samen de motor voor de dans. Deze unieke samenwerking is gevormd door hun gezamenlijke liefde voor hiphop. Voor Built for it verdiepte Alida Dors zich in de dynamiek van een groep en de bijbehorende machtsverhoudingen. Een Amerikaanse vriend vertelde over zijn worsteling om zich vanuit de ghetto te ontwikkelen tot de man die hij nu is: “I don’t mind the struggle, I’m built for it.” Zijn woorden bleven haar bij… Alida Dors is op dit moment Artist in Residence bij Het Klooster in Woerden. De voorstelling Built for it is een co-productie met Productiehuis Rotterdam, Tanzhaus NRW Düsseldorf en Het Klooster in Woerden.
Klik hier om de speellijst te bekijken

Kijk hieronder de trailer

Credits
choreografie Alida Dors i.s.m de dansers tekst Thyphoon dans Pom Arnold, Bilal Bachir, Donna Chittick, Xander van den Corput, Angelo Lindeborg, Sarah Mancini, Joek Tijsen, Gil Gomes Leal (understudy) soundtrack Dj Lovesupreme muziekdramaturg Maarten van Hinte toneelbeeld, lichtontwerp Loes Schakenbos techniek Loes Schakenbos en Pim Mans kostuumontwerp Elianne van Dorp zakelijk leiding/verkoop Gysèle ter Berg PR en marketing Arjan Jager campagnebeeld Linette Raven première 12 november 2015, Rotterdamse schouwburg, Rotterdam met dank aan Krisztina de Châtel.

Stemmen

Vanaf 13 januari kan er op de voorstelling gestemd worden, doe dat hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter