blog | werkgroep caraïbische letteren

Alfonsuskerk presenteert De vrouw van Job

De St. Alfonsuskerk in Paramaribo presenteert de theatervoorstelling De vrouw van Job. Deze voorstelling is gebaseerd op het Bijbelboek Job, met als thema: ‘Is het lijden een Goddelijke straf voor zonde?’ In dit theaterstuk wordt Maria, de vrouw van Job, in elke regel gehoord. Ze laat haar gevoel de vrije loop. De vrouw van Job, zo mondig als ze was, wilde begrepen worden.

Dwight Zwennicker, die het script geschreven heeft, zegt dat met de voorstelling wordt getracht de boodschap van het lijden een plaats te geven anno 2011. Op 24, 25 en 26 juni vindt de opvoering plaats. Dit muziektheater is bedoeld om fondsen te vergaren voor de jongeren die in augustus meedoen aan de Wereldjongerendagen in Madrid.

De Wereldjongerendagen (WJD) zijn internationale bijeenkomsten die door de katholieke kerk worden georganiseerd. Deze zijn bedacht door de vorige paus, Johannes Paulus II. Hij wilde graag de katholieke jongeren wereldwijd bijeen hebben om hen een hart onder de riem te steken. Om samen het geloof te verdiepen, te vieren en te beleven. Deze samenkomst is uitgegroeid tot de grootste internationale jongerenontmoeting ter wereld. Om de twee jaar worden de WJD internationaal georganiseerd.

De WJD worden dit jaar in Madrid, Spanje gehouden. Er worden twee miljoen jongeren verwacht. Het thema luidt: ‘Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus standvastig in het geloof’ (Kol 2:7). De 23 parochies in Suriname zullen jongeren afvaardigen naar Madrid onder begeleiding van een commissie.

De acteurs zijn Geoffrey Bel, Marc Forst, Margo Hek, Monica Kluis en Rossanah Luckson. Jim Westfa zorgt voor de muzikale begeleiding in De vrouw van Job. Een kaart kost SRD 25.

[uit Starnieuws, 13 juni 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter