blog | werkgroep caraïbische letteren

Afsluiting restauratie Elisabeth Samsonhuis

Op dinsdag 11 juni 2024 vond de symbolische afsluiting van de casco restauratie van het Elisabeth Samsonhuis plaats, waarmee de afbouwfase gestart kan worden. Cynthia Mc Leod, voorzitter van de Stichting Elisabeth Samson Huis, en Abigail Karioredjo van Remas N.V. openden op symbolische wijze het huis met het plaatsen van de deurhendels en de deuren te open.

Cynthia Mc Leod en Abigail Karioredjo.

De Nederlandse ambassadeur Walter Oostelbos was hierbij, samen met ambassadeur Robert Faucher van de Verenigde Staten, en vertegenwoordigers van de Kirpalani Foundation en de Staatsolie Foundation for Community Development, aanwezig.

De renovatie startte op 14 november 2022, en is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van onder andere bovengenoemde fondsen, het Ambassadors Fund for Cultural Preservation van de U.S. State Department, de Nationale Postcode Loterij en de De Nederlandsche Bank.

Wanneer het Elisabeth Samsonhuis over ruim een jaar helemaal af is, zal het voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Er zullen ruimtes voor verhuur aangeboden worden, wat de stichting in staat stelt zelfvoorzienend te opereren. Door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn historische artefacten in bruikleen gegeven voor museum. Gedeelte. Interessant voor buitenlandse toeristen om te bezoeken, maar bovenal voor Surinamers om te leren over hun eigen geschiedenis.

Vernieuwd gebinte en vloer op de bovenverdieping.

Met het Elisabeth Samsonhuis als decor, zullen Surinaamse verhalen hier worden verteld en verbeeld door Surinaamse jongeren. Speciaal daarvoor zal op het terrein een paviljoen gebouwd worden, waar zij de ruimte krijgen om op creatieve wijze bekende en onbekende delen uit de Surinaamse geschiedenis om hun eigen wijze aan het licht te brengen.

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter