blog | werkgroep caraïbische letteren

Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof

Met de nieuwe tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof vertelt het Haags Historisch Museum van 21 september 2017 t/m 28 januari 2018 het levensverhaal van Willem Frederik Cupido, Guan Anthony Sideron en andere van oorsprong Afrikaanse bedienden, die in de achttiende eeuw in slavernij aan Europese hoven werden geschonken.

 

De tentoonstelling, gebaseerd op het onderzoek van kunsthistorica en gastconservator Esther Schreuder, plaatst het levensverhaal van Cupido, Sideron en andere van oorsprong Afrikaanse bedienden in het licht van veranderende denkbeelden over huidskleur en slavenopstanden in de koloniën.

TALKS en lezingen
Tijdens TALKS en lezingen wordt een brug geslagen naar hedendaagse discussies over het slavernijverleden, wit privilege en racisme.

Op donderdag 19 oktober van 19.00 tot 20.30 uur gaat gastconservator en auteur Esther Schreuder in gesprek met drie gasten van de Dutch Caribbean Book Club: drs. Cor James, Ronnie Martina en Joan de Windt.

Wilt u bij deze TALK aanwezig zijn? Stuur dan uiterlijk dinsdag 17 oktober een mail naar: dutchcaribbeanbookclub@gmail.com.

Zie hieronder een trailer van de expositie.

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter