blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

African Diaspora Performing Arts Festival presenteert: Kra

Het African Diaspora Performing Arts Festival (ADPAF) is het interdisciplinaire festival van Untold waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan. Het thema van deze 1e editie is: De Kracht van de Diaspora. Dit komt terug in een inspirerend programma gericht op een breed publiek.

Black Harmony zal op vrijdag 23 november hun muziektheatervoorstelling KRA presenteren tijdens het African Diaspora Performing Arts Festival.

 

De mens is een biologisch en geestelijk wezen waarbij er binnen de winti het geestelijke bestaat uit de Djodjo, Kra en Jorka. Kra is een andere benaming voor de ziel afkomstig uit de Fante-Akan. De kra is een mannelijke zowel vrouwelijke energie. Het is een zuivere energie die ervoor zorgt dat men leeft en uiteindelijk vormt. Afrikaanse spiritualiteit wordt onder andere gevoed door de natuur en kosmos.

Zeven mannen zullen een spirituele reis maken middels muziek. Wat is de essentie van het man zijn? Is er een spirituele balans? Hoe belangrijk is dit voor zwarte mannen? Zij starten hun reis in West Afrika waarbij ze spiritueel contact krijgen met Zwarte Koningen: Behanzin, Menelik, Osei Tutu, Idris Alawma, Mansa Moussa & Shaka Zulu. Al deze Koningen hadden hun eigen verhaal en allen hun eigen vorm van spiritualiteit en eigen manier om het goddelijke in hun te benaderen. Deze karaktereigenschappen worden vervolgens geïntegreerd in hun spirituele reis.

Locatie: Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam
Datum: Vrijdag 23 november 2018 van 19:00 – 22:30
Ticket: €16,50 inclusief drankje

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter