blog | werkgroep caraïbische letteren

Advocaat van Veira en auteur Leistra bereiken akkoord

De raadsman van Daniëlle Veira, Aroon Gonesh, en auteur van het boek De drugsmaffia dicteert, Gerlof Leistra, hebben vandaag overeenstemming bereikt over de bezwaren die aangevoerd zijn. De gewraakte zinnen zullen onmiddellijk uit het e-boek worden verwijderd en ook in de tweede en alle volgende drukken van het boek.

De auteur heeft aangegeven geenszins de suggestie die kennelijk is gewekt te hebben beoogd en betreurt het ontstane ongemak voor Veira, zowel voor haar functioneren als voor haar gezin. Veira is directeur Nationale Veiligheid. In het boek werd beweerd dat Veira een link zou hebben met de mogelijke opvolger van de beruchte misdadiger Ridouan Taghi die in de gevangenis zit in Nederland, nadat hij in Dubai werd aangehouden vorig jaar. Gregory Ivan Wendell F. die gezien wordt als ‘troonopvolger’ van Taghi is regelmatig in Suriname en zou bezig zijn met wapenhandel. Veira had aangekondigd stappen te zullen ondernemen tegen de auteur.

Het bereikte akkoord is neergelegd in een door de advocaat van Veira en de auteur ondertekende gemeenschappelijke verklaring.

Hieronder het document

[van Starnieuws, 11 november 2020]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter