blog | werkgroep caraïbische letteren

Adeline Haft overleden

Een week na het plotselinge overlijden van acteur Jerrel Vierklau, krijgt toneelgezelschap Asago in Suriname weer een klap te verwerken. Zaterdag werd namelijk bekend dat Adeline Haft, de moeder van Jolanda Wassenaar, is overleden.

Adeline Haft

Tante Adeline wordt door velen gezien als het oudste lid van het gezelschap. Hellen Veldbloem zegt hierover op Facebook:

“Ze was ook de moeder van de groep. Deze vrouw stond als een rots achter ons toen we de allereerste vergadering van Asago bij haar thuis hielden, ze geloofde in Asago. Zij ondersteunde ons achter de schermen. Bij elke optreden was ze aanwezig om te zorgen dat we eten en drinken hadden.”

Jolanda Wassenaar maakte deze posting over het overlijden van haar moeder:

Jolanda Wassenaar op zaterdag

Mama Adeline Thelma Haft. U was n moeder die altijd klaar stond voor haar kids. U was altijd een zorgzame moeder. De laatste keer toen k ziek was, was U zo verdrietig en nu mama nu gaat U heen en laat mij met verdriet achter. Ik zal U blijven gedenken mama. Soms met een lach maar nog meer met n traan. Mama opé mie sa go kibrie te nowtu moro mie. Rust in vrede lieve mama. Mie sa tang lobie ju.

[Tekst ontleend aan Waterkant, 31 oktober 2020.]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter