blog | werkgroep caraïbische letteren

Adekus werkt aan risico-kaart voor Bigi Pan gebied

De Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) voert een project uit dat moet leiden tot een optimaal beheer van het mangrovebos in het Bigi Pan gebied. Binnen het project Promote the Sustainable Use of Ecosystem Services of Mangrove Forest moet zowel de zekerheid van de inkomstenbron van stakeholders die actief zijn in het Bigi Pan gebied in Nickerie als ook de biodiversiteit van het gebied worden beschermd.

 

Bigi Pan. Foto © Michiel van Kempen

Vier dagen lang zijn gemeenschappen van Clarapolder tot en met Klein Henar nabij het Bigi Pan gebied in het district Nickerie voorzien van informatie. Deze sessies moeten leiden tot de ontwikkeling van een risico-kaart. Het gebied dat kwetsbaar is voor rampen zal duidelijk in kaart worden gebracht en kan uiteindelijk een rampenplan op districtsniveau worden opgesteld.

 

 

Tijdens sessies wordt er informatie uitgewisseld over het Bigi Pan Gebied om te komen tot een risico-kaart.

Over de hele wereld is er enorme bezorgdheid over de effecten van klimaatverandering, waaronder de toenemende natuurrampen. Ook Suriname wordt niet bespaard en het is bijzonder belangrijk om voorbereid te zijn tegen mogelijke rampen, en vooral de weerbaarheid tegen de rampen te vergroten, zegt opleidingscoördinator SMNR, Riad Nurmohamed. Het project moet dan ook in dit raamwerk worden gezien. Het Education and Research Programme Sustainable Management of Natural Resources (SMNR) van Adekus voert het project uit. Het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties betaalt ervoor onder het project Global Climate Change Alliance +. De afdeling Natuurbeheer van ’s Lands Bosbeheer en stakeholders van het Bigi Pan gebied doen ook mee aan de uitvoering van het project.

 

[tekst van Starnieuws, 28 november 2017]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter