blog | werkgroep caraïbische letteren

Actrice Yootha Wong Loi Sing dient klacht in

De 26-jarige Rotterdamse van Surinaamse afkomst Yootha Wong Loi Sing heeft een klacht ingediend tegen het Nieuw Rotterdams Café (NRCafé). De actrice, bekend van haar rol als slavin in ‘Hoe duur was de suiker’, werd vrijdagavond naar eigen zeggen geschoffeerd (beledigd) door een serveerster. De actrice gaf verder aan dat zij zich gediscrimineerd voelt en niet graag in de slachtofferrol kruipt en ook niet de racismekaart speelt. Zij vermoedt dat haar manier van kleden (een Afrikaans hoofddoek en gympies) de oorzaak was voor de nare behandeling.

 Eigenaar Herman Hell van NRCafé noemt de beschuldiging ‘ernstig, ongefundeerd en een brug te ver’. ‘Wij zijn een bedrijf met multicultureel personeel en een multicultureel publiek. Slechte service kun je niet verwarren met racisme.’ De eigenaar gaf aan Yootha uit te nodigen voor een gesprek.

NRCafé werd onlangs op de vingers getikt door het College voor de Rechten van de Mens wegens racistisch deurbeleid. Een 26-jarige Marokkaanse Rotterdammer werd de deur geweigerd. Het college stelde dat het café ‘verboden onderscheid op grond van ras had gemaakt’.

[uit Dagblad Suriname, 27-03-2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter