blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Acoustic World Fusion

Braziliaanse muziek, Surinaamse muziek, Latinjazz en nog veel meer!
Ronald Snijders op fluit, Frank Ong-Alok op gitaar, Fleur Tolman zang, Hilly Grace zang, Randy Winterdal op bas en Wytze van der Zweep op percussie en drums.
Ronald Snijders fluitist componist geb. 8 april 1951 Paramaribo. Zijn vader, fluitist componist en dirigent Eddy Snijders was ook beroepsmusicus. Ronald Snijders won diverse prijzen waaronder de Persprijs op het Laren jazz concours 1973. In 1991 studeerde hij af in de muziekwetenschap aan de UvA als etno-musicoloog. Met zijn band of als fluitsolist bezocht hij diverse landen in o.a. Afrika, Europa en Latijns Amerika. Op nieuwe cd’s van de populaire zangeressen Giovanca, Ntjam Rosie en Tasha’s world is het fluitspel van Ronald Snijders te horen, onder andere op de FM 3 hit How does it feel van Giovanca. Onlangs lanceerde Ronald Snijders zijn 20cd’s-Cd box met bijna 400 nieuwe tracks. Een unicum in de wereld.
 
Flower to the People is een muziek groep bestaande uit zangeres Fleur Tolman, gitarist Frank Ong-Alok en slagwerker Wytze van der Zweep. Sinds hun oprichting in 1995 heeft de groep 4 cd’s uitgebracht waaronder een Nederlandstalig album getiteld “Omhels Mij” met teksten van de bekende auteur Astrid Roemer. Ook hebben ze samen gewerkt met zanger Oscar Harris en heeft filmregisseur Pim de la Parra hun muziek gebruikt als musical score voor zijn laatste film “Het laatste verlangen” Flower to the People brengt een muziekstijl die sterk latin is beïnvloed. Alle drie de leden hebben een conservatorium achtergrond en weten hun publiek op een subtiele wijze te raken met de veelal eigen composities. Tevens heeft Flower to the People recent een prentenboek cq. kinderalbum uitgebracht onder de naam Bloemies. Uitgegeven bij In de Knipscheer te Haarlem. Met o.a. Gerda Havertong en Hakim uit Sesamstraat.
Hilly Grace heeft circa 17 jaar ervaring als solozangeres in verschillende formaties. Stijlen die zij gezongen heeft zijn o.a. gospel, soul, funk, country, disco, reggae, flamenco, jazz, merengue, salsa, soca, zouk, bossanova. Engelstalige en Nederlandse nummers voeren de boventoon, maar ook in het Spaans en Portugees zingt zij en een enkele keer in het Frans. Hilly Grace is momenteel leadzangeres bij de Frits Landesbergen Big Band.
Randy Winterdal  De uit Curaçao afkomstige bassist en componist is al bijna 30 jaar actief in de Nederlandse Jazz, Caribisch en Latin muziekscene en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Ook heeft hij veel in het buitenland opgetreden op grote festivals in Latijns Amerika en Europa, bijvoorbeeld met de groepen van o.a. Ronald Snijders, Gerardo Rosales en Beatriz Aguiar. Randy wordt ook veel gevraagd voor akoestische begeleiding van zangeressen zoals Ino Kruysen, Denise Jannah en Izaline Calister.
Data en locaties:
Zaterdag 1 maart om 21.30 uur JJ musichouse Zoetermeer: klik hier
Zaterdag 8 maart om 20.30 uur Pletterij Haarlem (Musica Globalista): klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter