blog | werkgroep caraïbische letteren

Ach Joost, waarom juist jij

door Jan Brokken

Geschokt en verschrikkelijk verdrietig door het plotselinge overlijden van Joost Karhof. In de bloei van zijn leven, op de toppen van zijn journalistieke kunnen. Hij heeft me vaak geinterviewd. Op een gegeven moment leek het wel traditie dat ik bij ieder nieuw boek in Kunststof zat.

Raffinaderij Curaçao, gefotografeerd vanaf de Joodse begraafplaats / foto Aart G. Broek

Hij was een Shell-kind, bracht een groot deel van zijn jeugd door op Curaçao, zat daar op de middelbare school. De eerste keer dat hij me interviewde, woonde ik nog op Curaçao. Na uitzending hebben we een tijd zitten praten over het eiland. Die jeugd in de tropen heeft hem echt gevormd. Zijn belangstelling voor de politiek en de gespannen verhouding tussen bevolkingsgroepen is daar ontstaan. Als ik zeg dat hij van mijn boeken hield, doe ik hem tekort. Voor ieder interview verdiepte hij zich in mijn werk.

Lees hier het in memoriam van Jan Brokken; zie ook de NOS website,

on 01.01.2018 at 20:43
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter