blog | werkgroep caraïbische letteren

‘A Nation Building Excercise’

Lezing door Renwick Heronimo

Het bestuur van het Genootschap Nederland-Aruba (GNA) heeft het genoegen u uit te nodigen voor een (online) lezing op donderdag 10 maart 2022 door Renwick Heronimo, Curator van het Community Museum en het Museum of Industry in San Nicolas, Aruba. De titel van de lezing is ’Museum of Industry and Community Museum in San Nicolas,
Aruba, a nation building excercise’.

San Nicolas, Aruba
Foto © Michiel van Kempen

Renwick Heronimo zal ingaan op de hoogtijdagen van San Nicolas, met een ’state of the art’ raffinaderij en het verval na het vertrek van de Lago. Hij betrekt daarbij de belangrijke rol die de twee musea hebben om de stad nieuw leven in te blazen. Via een korte virtual tour zal Renwick u vervolgens laten kennismaken met de beide musea.

Heronimo is vanaf het begin betrokken geweest bij de oprichting van de beide musea, zowel voor de verwerving van de markante watertoren als voor het schrijven van een museumplan en het bijeenbrengen van de collectie. Renwick is al vele jaren actief op een breed cultureel vlak. Hij was de grote kracht achter de eerste art gallery op Aruba. Hij heeft veel ervaring als curator en zelfstandig kunstenaar met spraakmakende exposities in binnen- en buitenland. Heronimo wordt gedreven door het besef dat inzicht in de eigen geschiedenis en cultuur cruciaal is voor de identiteit en het gemeenschappelijke gevoel van ieder volk. Inzicht in onze verbonden geschiedenis en identiteit zal de inwoners van Nederland en Aruba dichter tot elkaar brengen. Daarmee raakt hij aan de missie van het Genootschap Nederland Aruba.

Digitale bijeenkomst:
Datum: donderdag 10 maart 2022
Plaats: online via Zoom

Tijd: 19.30 – 20.30 (Nederlandse tijd)
14.30 – 15.30 (Arubaanse tijd)
Programma (Nederlandse tijd):
19.30 – 19.45 uur: Welkomstwoord en inleiding door de voorzitter
19.45 – 20.00 uur: Presentatie en lezing door Renwick Heronimo
20.00 – 20.10 uur: Virtual tour
20.10 – 20.25 uur: Q&A’s
20.25 – 20:30 uur: Dankwoord en afsluiting door de voorzitter

Wijze van aanmelding
U kunt zich tot en met 8 maart 2022 aanmelden via deze link

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer Alwin Toppenberg. Mail: alwin@toppenberg.homeip.net. Telefoon: 015- 261 02 40 of 06-22 18 76 89.

Wij verheugen ons op uw deelname en vertrouwen op een succesvolle bijeenkomst.

Met hartelijke groet, namens het bestuur,
Nico van Grieken
Voorzitter

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter