blog | werkgroep caraïbische letteren

Snesie expositie in Rotterdam

Op 31 oktober 2024 begint een nieuwe Snesie expositie in de passagehal van het Timmerhuis Rotterdam. De expositie opent om 17.30 uur in het auditorium met optredens van Ashley Chin, Fresco Sam-Sin en Frank Ong Alok.

Inloop vanaf 16.45 uur met hapjes.

Ashley Chin is beleidsmedewerker bij de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme en betoogt waarom persoonlijke verhalen in het belang zijn voor de sociale wetenschappen.

Dan volgt een theatrale lezing van Fresco Sam-Sin, sinoloog, Mantsjoe-expert en taalkundige, die het leven schetst in het China van 1858 toen zijn voorvader Sam-Sin naar Suriname vertrok.

Het programma sluit af met muziek van Frank Ong Alok en een voordracht van zijn Keti Koti in Sranang Tongo (met ondertitels).

Presentatie: Bernice Tjien-a-Fat, docent Nederlands en literatuurwetenschapper.

Graag via dit emailadres reserveren: snesie2023@proton.me

De expositie is te zien tot en met 20 november 2024 in de passagehal van het Timmerhuis.
Adres: Meent 119 Rotterdam
Openingstijden: 7.00 – 22.00 uur, weekenden beperkt open

In april 2025 volgt weer een nieuwe Snesie expositie in bibliotheek Neude te Utrecht. Volg de reis van Snesie op www.snesie.org

Snesie wordt gemaakt door Carla Tjon en Lidwien van de Ven

Tip: Zo vertelde de Siksi Juru is een magisch realistische theatervoorstelling van de Surinaamse diaspora met o.a. Bernice Tjien-a-Fat als een van de vertellers. Kom dat zien op 8 of 9 oktober in theater De Regentes in Den Haag! 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter