blog | werkgroep caraïbische letteren

Opening solotentoonstelling Sharelly Emanuelson

Met veel trots nodigen we jullie uit voor de opening van de midcareer solotentoonstelling in CBK Zuidoost van Sharelly Emanuelson: Between a Dance and Sitting in a Chair.

Een overzicht van het prachtige oeuvre van deze Curaçaose kunstenaar – winnaar van de Charlotte Köhler Prijs en de Volkskrant Beeldende Kunst Publieksprijs in 2020 en van de Thami Mnyele Foundation Residency Award in 2019 en 2024.

De tentoonstelling bestaat uit tien werken, waarvan acht bestaande en twee nieuwe: een grote uitvoering van haar eerdere werk Teduki en de installatie Between a Dance and Sitting in a Chair. 

De opening vindt plaats op 3 oktober, door Stephanie Archangel (conservator Rijksmuseum) en door Ichmarah Kock en Danick Trouwloon (6 islands zine), uiteraard in bijzijn van de kunstenaar. Inloop 17 uur, einde 21 uur.

Rond de tentoonstelling vindt ook een mooi en uitgebreid publiek programma plaats, met onder andere If I Can’t Dance, LIMA, curator Caithlin Chong en Imagine IC. Check de site en socials voor het hele programma. 

3 oktober t/m 24 november
CBK Zuidoost – locatie SHEBANG
Hettenheuvelweg 8 Amsterdam

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter