blog | werkgroep caraïbische letteren

Enver gedecoreerd voor inzet uitdragen Surinaamse cultuur

Een wel heel vreemde foto!

door Shanavon Gefferie
Paramaribo – “Enver kent zichzelf en waardeert zijn cultuur. Zodoende is hij in staat een betere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de maatschappij”, vertelt Siegmien Staphorst, voorzitter van gemeenschapsorganisatie Naks.
Enver Panka werd op 10 november – jubileumdag – gedecoreerd tot grootmeester in de Ere-orde van de Palm. Deze onderscheiding kreeg hij uit handen van minister Ashwin Adhin van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.
Hij werd voorgedragen door de organisatie, omdat hij jarenlang de cultuur op een positieve manier weet uit te dragen. Binnen Naks zit Enver in verschillende groepen. Zijn betrokkenheid bij Naks Kaseco Loco, Naks Okobua, Naks Wan Rutu/Ala Firi, Naks Kawina en Dron, Naks Kwaanza en Naks Kawina Loco geeft duidelijk aan dat de organisatie altijd een beroep op hem kan doen.
“Hij is voortreffelijk in wat hij doet”, vertelt Staphorst. Zij zegt dat deze multigetalenteerde jongeman Naks goed uitdraagt en daarom de decoratie verdient. “Enver is een voorbeeld om jong en oud te bewijzen dat cultuur belangrijk is.” “Het was voor mij een hele eer om naast grootheden waar ik zelf naar opkijk een onderscheiding in ontvangst te nemen. Het geeft mij een goed gevoel te weten dat mijn werk wordt herkend, alhoewel ik het niet daarvoor doe”, zei de trotse Enver. Toen hij de brief van de president ontving, drong het nog niet tot hem door wat voor grote betekenis het had. “Op de grote dag realiseerde ik me dat ik op het punt stond iets groots in ontvangst te nemen”, lachte hij nog een beetje verbaasd.
[uit de Ware Tijd, 16/11/2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter