blog | werkgroep caraïbische letteren

Surinaamse districtenvoorleeskampioenschappen

Op zaterdag 22 maart werd er een start gemaakt met het jaarlijkse Surinaamse voorleeskampioenschap voor de districten, van Stichting Bibliotheek Sheros. Evenals het vorig jaar vindt de voorselectie plaats in alle tien districten. De leerlingen van het basisonderwijs mogen voor een jurypanel lezen en er worden twee finalisten gekozen die hun district op de finale dag zullen vertegenwoordigen. De finalisten werden Charemy van Muliei van OS Afaka en Willems Randy van de Shri Mahadevam School. Dhonre Shaiestanas van de Shri Rudra-school werd uitgeroepen tot meest gedurfde leerling van het district Wanica.

Vanaf dit jaar organiseert Stichting Bibliotheek Sheros ook jaarlijks het VOJ literair kampioenschap. De voorselectie van Wanica werd ook op zaterdag 22 maart gehouden .De finalisten werden : Rohan Mansha en Caransa Adipi, studenten van Mulo Schotelweg . Zij zullen op 26 juli in de finale het district Wanica vertegenwoordigen. Alle tien districten komen aan de beurt en het laatste district is Coronie op 28 juni.

Stichting Bibliotheek Sheros organiseert deze kampioenschappen jaarlijks om het lezen onder onze kinderen te stimuleren en positief te ondersteunen.Van het jaar zijn de gekozen thema’s educatie en gezondheid. De slogan is: educatie en gezondheid gaan hand in hand. De stichting wenst samen met haar sponsoren alle leerlingen heel veel succes toe.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter