blog | werkgroep caraïbische letteren

Quinsy Gario / T. Martinus

Quinsy Gario, die podiumoptredens verzorgt onder de naam T. Martinus, is een dichter van Curaçaose en St. Maartense komaf. Hij is lid van de Poetry Circle Nowhere en heeft in Leiden de publieksprijs gepakt bij een maandelijkse poetry slam. In Amersfoort won hij de maarteditie van poetry slam. Met de Poetry Circle Nowhere maakt hij geregeld voorstellingen. De groep is net terug van een trip naar Manchester voor het theaterfestival Contacting The World waar de groep Nederland vertegenwoordigde.

In zijn werk refereert Quinsy Gario aan concepten en discussies uit de postcolonial studies, gender studies en cultural studies. Hij is master student Comparative Women’s Studies bij de Universiteit Utrecht en vindt het belangrijk om twee werelden bij elkaar te brengen: de academische wereld en het ondergraven van diepgewortelde beelden en het creatief omgaan met denkpatronen, woorden en beelden.

Onlangs trad hij op in Hank Creative Space (www.hank.nu) met het project Interculturele Monologen, In 8 weken tijd heeft de groep coaching gekregen van theatermaakster en schrijfcoach Neske Beks en een stuk gemaakt onder haar regie. Het project is in het kader van het project Out of the Cube van Imagine IC opgezet. Eind augustus treedt hij op bij SAIL Amsterdam en op de Amsterdamse Uitmarkt.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter