blog | werkgroep caraïbische letteren

Première van documentaire over Edgar Cairo

De Stichting Cimaké Foundation organiseert de première van de documentaire Edgar Cairo: ‘Ik ga dood om jullie hoofd’ onder regie van Cindy Kerseborn. Deze vindt plaats op dinsdag16 november 2010 (de sterfdag van Edgar Cairo) in bioscoop Studio/K, Timorplein 62, 1094 CC Amsterdam om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).
Indien u de voorstelling bij wilt wonen kunt u voor 10 november (max. 2) plaatsen reserveren door te mailen naar: uitnodiging@cimakefoundation.eu onder vermelding van uw naam.
Tevens wordt het eerste exemplaar van de heruitgave van de roman Kollektieve schuld overhandigd aan Kathleen G. Ferrier door Franc Knipscheer, Uitgeverij In de Knipscheer.

Gedurende zijn korte leven schreef Edgar Cairo zo’n veertig boeken in vrijwel alle literaire genres, waarin alle tegenstellingen samen komen die de verhouding tussen migranten en gevestigde Nederlanders beheersen: huidskleur, sekse, en bovenal de onverwerkte, alsmaar doorzeurende koloniale erfenis. Hij schreef dit werk grotendeels in een heel persoonlijke versie van het Surinaams-Nederlands, en in het Sranantongo dat tot dan toe vrijwel alleen als spreektaal bestond. Bovendien schreef hij een omvangrijk poëtisch oeuvre, dat hij met een onnavolgbaar klankarsenaal wist voor te dragen en produceerde ongeveer 200 schilderijen waarin hij op geheel eigen wijze indringende thema’s wist te verbeelden..

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter