blog | werkgroep caraïbische letteren

Derde Trefossa-lezing en tweede Henry de Ziel-prijsuitreiking

De Henri Frans de Ziel Stichting houdt op zaterdag 15 januari aanstaande in Paramaribo de derde Trefossa- lezing en zal voor de tweede maal de Henri Frans de Ziel Cultuurprijs uitreiken. De Trefossa-avond wordt jaarlijks op 15 januari, de geboortedag van Trefossa gehouden.

Deze avond werd in 2009 ingesteld als eerbetoon aan deze markante Surinamer en staat in het teken van waardering voor de Surinaamse literatuur waarvoor hij zich op bijzondere wijze heeft ingezet.De eer voor het houden van de derde Trefossa lezing is aan oud- president Ronald Venetiaan (op de foto geheel rechts) en draagt als titel: “Tijdgenoten van Henri Frans de Ziel”.

Voorafgaand aan de lezing zal de laureaat van de Cultuurprijs 2011 worden bekroond. De Cultuurprijs die om de twee jaar wordt uitgereikt wordt gesponsord door Self Reliance NV. De prijs is ingesteld om aandacht en waardering te geven aan personen die zich op bijzondere wijze voor de ontwikkeling van Surinaamse cultuur, maar in het bijzonder literatuur, inzetten en door middel van hun werk bijdragen aan natievorming, tolerantie, maatschappelijke bewustwording en internationalisering van de Surinaamse literatuur. De eerste en tweede Trefossa- lezing werden gehouden door respectievelijk Hein Eersel en Eddy van der Hilst. Van de eerste lezing met als titel Canon, Cultuur en Vertalingen is vorig jaar een brochure verschenen. De brochure van de tweede lezing met als titel Close Reading van het gedicht Winti zal op de Trefossa avond worden gepresenteerd.

Alle activiteiten die dit jaar zullen worden gehouden staan in het teken van het eerst lustrum van de stichting.

[naar een bericht in de Ware Tijd, 11/01/2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter