blog | werkgroep caraïbische letteren

Uitgeverij Querido suggested you like Uitgeverij Querido

Een bericht in de mail:

Uitgeverij likes Uitgeverij Querido on Facebook and suggests you like it too.

Uitgeverij says, “Voor facebook telt Uitgeverij Querido helaas niet langer als vriend en wordt ons account verwijderd. Word daarom fan, dan verloten wij onder alle nieuwe fans 50x een gesigneerd exemplaar van ‘Vinexvrouwen’ van Naima El Bezaz met een speciale verrassing!”

Blijkbaar is Facebook grote opruiming aan het houden onder de commerciële smoelenboekvriendjes, want uitgeverijen A.W. Bruna en Orlando Uitgevers kwamen al eerder met een vergelijkbaar bericht. Blijkbaar werd Facebook de wildgroei van een nieuwe gratis aangemaakte reclamepagina voor zowat elke nieuwe uitgave toch te gortig. Vooralsnog menen de uitgeverijen de schoonmaakbezem te ontwijken door zgn. fan-pagina’s op te zetten, waarvoor je je als geïnteresseerde kunt aanmelden. Ook daar zal wel vroeg of laat een einde aan komen.

Overigens hoeven ze zich bij Querido niet erg druk te maken: wie het kreupele proza van bovenstaand persbericht leest, ziet direct dat ook daar de terreur van de analfabete stagiaires heeft toegeslagen. Nog even en het zal gedaan zijn met een uitgeverij die nog maar kort geleden gold als het vlaggenschip van de Nederlandse letteren.
on 12.01.2011 at 17:14
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter